Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž (23) znásilnil ženu na vozíku, ostala tehotná
Zdielať na

Muž (23) znásilnil ženu na vozíku, ostala tehotná

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Mladá žena s ťažkým zdravotným postihnutím sa stala obeťou znásilnenia. V aute na zadnom sedadle ju sexuálne zneužil muž, s ktorým vyrastali na jednej ulici. Žene preto vôbec nebolo podozrivé, keď jej ponúkol odvoz domov.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Brala ho ako brata

Obeťou znásilnenia sa stala mladá žena odkázaná na invalidný vozík. Prípad je o to zarážajúci, že ju znásilnil muž, ktorého pozná od detstva. "On bol ako môj brat, ja som ho tak brala," hovorí znásilnená žena.

Jedného dňa sa stretli na ulici. Mladá žena sa vracala z návštevy od príbuzných. O 7 rokov mladší Pavol jej ponúkol, že ju odvezie domov. Len pár metrov ďalej zaparkoval a bezbrannú ženu znásilnil. "Dotiahol ju ku garáži, dal ju do auta a urobil s ňou tie veci," tvrdí sestra znásilnenej ženy.

Zostala tehotná

"Polícia obvinila 23-ročného muža zo zločinu znásilnenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová. Mladá žena prežila obrovskú traumu. Mužovi, ktorý ju znásilnil, dôverovala. Boli dobrí kamaráti. Nikdy jej ani len nenapadlo, že by jej mohol takto ublížiť. "Prežívam také stresy, ktoré si ani neviete predstaviť," hovorí znásilnená žena.

Mladá žena má viacnásobné postihnutie. Nechodí ani nevidí. Je odkázaná na invalidný vozík a neustálu starostlivosť sestry. O tom, čo sa stalo dlho nemohla ani rozprávať. Prehovorila až po niekoľkých mesiacoch. Keď zistila, že otrasný zážitok sa neobišiel bez následkov. "Som teraz 4 mesiace tehotná aj dva týždne," šokuje mladá žena.

15 rokov za mrežami

"On vedel, akú má diagnózu, aká je. A toto dokázal urobiť," dodáva sestra znásilnenej ženy. "Tým, že sa skutku mal obvinený dopustiť na chránenej osobe, hrozí mu v prípade dokázania viny až 15-ročné väzenie," dodala Migaľová. "Nech si odpyká to, čo urobil," dodáva sestra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy