Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trinásť mužov znásilnilo a zmrzačilo mladú ženu (20)
Zdielať na

Trinásť mužov znásilnilo a zmrzačilo mladú ženu (20)

KALKATA / Indická polícia vo štvrtok informovala o zadržaní 13 osôb po skupinovom znásilnení mladej ženy, ktorej napadnutie nariadila obecná rada v jej bydlisku.

Rodina nevedela ženu vyplatiť

Dvadsaťročnú obyvateľku dediny Subalpur ležiacej približne 240 kilometrov západne od Kalkaty týmto spôsobom potrestali za to, že ako príslušníčka kmeňovej skupiny Santhal mala nemanželský pomer s moslimom zo susednej obce.

Znásilnenie sa odohralo ešte v utorok a podľa vyjadrenia jedného z predstaviteľov polície pre agentúru AFP nasledovalo po tom, ako dvojicu prichytili a rodičia ženy neboli schopní zaplatiť pokutu, ktorej výšku rada stanovila na 25-tisíc rupií (približne 300 eur).

Milenca prepustili, milenku znásilnili

Milenca prepustili po prísľube, že pokutu v priebehu týždňa zaplatí. Obeť znásilnenia sa zotavuje v blízkej nemocnici, identifikovala však všetkých 13 páchateľov, ktorých následne zadržala polícia.

Obecné rady starších fungujúce na kmeňovom alebo kastovom základe si udržiavajú výrazný vplyv obzvlášť na severoindickom vidieku, kde často ukladajú tresty za priestupky voči morálke.

Najnovší prípad opäť upriamuje pozornosť na problém rozšíreného sexuálneho násilia v Indii, ktorý sa dostal do popredia po skupinovom znásilnení študentky v Naí Dillí z decembra 2012. Žena pri útoku v autobuse utrpela vážne zranenia, ktorým nakoniec v nemocnici podľahla. Prípad pobúril indickú verejnosť, ktorej sa podarilo dotlačiť vládne orgány k prijatiu opatrení.

Erin Purcell/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy