Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Školáčka (15) porodila v tajnosti zdravého chlapčeka
Zdielať na

Školáčka (15) porodila v tajnosti zdravého chlapčeka

TEKOVSKÉ LUŽANY / V rodinnom dome v Tekovských Lužanoch 15-ročná školáčka sama porodila dieťa. Chlapčeka potom zabalila do deky a ukryla v šope. Potom ale dievča zavolalo svojmu priateľovi - mimochodom otcovi bábätka.

Školáčka porodila dieťa v čase, keď bola doma sama. Údajne krátko po pôrode dieťa zabalila do deky a odložila ho do kôlne. Zakrátko sa ale dievča spamätalo a zavolalo svojmu 23-ročnému kamarátovi.

Ten by mal byť podľa našich informácií otcom dieťaťa. Na pomoc si zavolal tetu. "Snažila som sa dieťa zahriať a podviazať mu pupočnú šnúru," vysvetlila.

Dieťatko bolo podchladené

Napokon zavolala záchranku. Chlapčeka aj matku previezli do nemocnice, obaja sú v poriadku. "Pri príjme bolo dieťa podchladené, ale celkový stav bol dobrý," vysvetlila primárka z Nemocnice s poliklinikou v Leviciach Daniela Virgová. 

Dievča tehotenstvo tajilo a nechodilo ani na prehliadky. Chlapček dostal meno Filip a váži necelé tri kilogramy. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že malý Filipko s mamou z nemocnice domov nepôjde. 

Podľa našich informácií rodina zvažuje, že ho dá na adopciu. Hovoriť s nami nechcela. S otcom dieťaťa sa nám skontaktovať nepodarilo.  V čase, keď školáčka s o 8 rokov starším kamarátom dieťa splodili, mala iba 14 rokov. Prípadom sa zaoberá aj polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy