Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Matka (32) opustila štyri deti, medzitým porodila ďalšie tri
Zdielať na

Matka (32) opustila štyri deti, medzitým porodila ďalšie tri

MOJZESOVO / Matku alkoholičku (32) polícia obvinila z opustenia dieťaťa. Ešte pred rokom žena nechala štyri deti niekoľko dní samé v dome bez jedla a kúrenia. Zdá sa, že aj vďaka ľuďom sa žena z Mojzesova (okr. Nové Zámky) napokon zmenila.

Deti žili v polorozpadnutom dome

"Je mi tak ľúto za deťmi," rozhovorila sa 32-ročná žena. Štyri malé deti nechala v polorozpadnutom dome, kde žila aj ich príbuzná. "Nemali chúdence ani chleba do úst," hovorí obyvateľka obce.

Najmladšie dievčatko malo v tom čase iba 9 mesiacov, najstaršie 6 rokov. "Nemali čo jest, tak surové zemiaky jedli a potom vracali. Tak im bolo zle," opisuje situáciu teta detí Anastázia.

Špina a výkaly

Všade bola špina a výkaly, deti po štyroch dňoch našli policajti, ktorí ich cez okno začuli plakať. "Vidieť tie deti v zúboženom stave, to bola katastrofa. Tak sme to začali riešiť ihneď," uviedol policajt zo Šurian Marek Sýkora.

Dievčatká odviezli do detského domova. Mama sa dlhé mesiace potom potulovala po dedine, odkiaľ pochádza. Otec detí ju vraj bil a spolu aj popíjali, ľudia preto zasiahli. "10 dní som ju mala doma, tak som jej dávala jesť, som ju okúpala, vyriadila," hovorí obyvateľka Mojzesova.

Porodila siedme dieťa

Monikine deti sú v detskom domove vo Vrábľoch, kde ich bola aj niekoľko krát navštíviť. "Išli sme do detského domova, deti sme pozreli," hovorí Monika. Žena je momentálne v zariadení na východe Slovenska a porodila už 7 dieťa. Takmer po roku padlo aj obvinenie. "Vyšetrovateľka z Nových Zámkov obvinila 32-ročnú ženu zo zločinu opustenia dieťaťa," uviedla hovorkyňa KR PZ Božena Bruchterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy