Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Prečo ženy predstierajú orgazmus? Pre vlastné potešenie!
Zdielať na

Prečo ženy predstierajú orgazmus? Pre vlastné potešenie!

BRATISLAVA / Ženy predstierajú orgazmus z rôznych dôvodov, aby potešili partnera, aby urýchlili sex, keď naň nemajú náladu a podľa najnovšej štúdie dokonca aj pre vlastné potešenie. Predstieraný orgazmus totiž u žien zvyšuje vzrušenie.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Čisto sebecké dôvody

Vedci z Temple University skúmali 481 sexuálne aktívnych vysokoškoláčok. Konkrétne analyzovali motívy, prečo dámy predstierajú orgazmus, či už počas súlože alebo orálneho sexu. A dospeli k naozaj zaujímavým výsledkom. Zvýšiť svoje vlastné potešenie a viac sa vzrušiť bolo totiž tretím najčastejším dôvodom. "Je to stratégia, ktorú ženy používajú na to, aby sa viac vzrušili," cituje spoluautorku štúdie Erin Cooper britský denník Daily Mail. 

Ženy, ktoré sa zúčastnili štúdie sa ukázali ako citlivé osôbky. Najčastejšie totiž uvádzali, že vyvrcholenie predstierajú preto, že nechcú raniť partnera. Ďalším dôvodom bol strach a neistota. Týmto sa údajne vyhnú negatívnym pocitom zo sexuálneho aktu.

Pozitívne zistenie

Pre pánov môže byť potešujúce, že ženy častejšie predstierajú orgazmus preto, aby sa ony samy dostali do nálady a nie preto, aby sex čím skôr ukončili. Aj keď predstieranie orgazmu s cieľom skrátiť akt skončil na štvrtom mieste. 

Prvé dva dôvody nie sú prevratným zistením, ale skutočnosť, že predstieraný orgazmus môže mať na ženy veľmi pozitívny vplyv je vcelku prekvapujúca. Môže totiž pre ne znamenať veľmi uspokojivý koniec styku, čo je jednoznačne lepšie ako len normálny koniec styku. Predstierať vyvrcholenie je teda podľa najnovších štúdii založené na sebeckých dôvodoch. 

Zacielené na orálny sex

Odkedy Alfred Kingsley zdôraznil význam klitorisu pri ženskom orgazme, stal sa orálny sex ústredným bodom v spálňach aj na televíznych obrazovkách. Vo filmoch sa muž už po niekoľkých bozkoch stratí pod perinou a jeho partnerka je po pár sekundách v hotovej extáze. Toto pochopiteľne dostáva ženy pod tlak. Orálny sex si musia užívať a hlavne rýchlo.

Vedci sa zaoberali otázkou, či ženy predstierajú orgazmus preto, že sa snažia zmierniť pocit úzkosti a zníženej sebadôvery práve v momente, keď sa partner zameriava na ich intímne miesta. Zistili, že ženy orgazmus predstierajú preto, aby uspokojili očakávania svojho partnera. Neistota a nespokojnosť so svojim telom skončila až na druhom mieste. 

Elixír života

Dámy dokonca častejšie predstierajú vyvrcholenie počas orálneho sexu ako počas klasickej súlože. Majú totiž pocit, že ak orgazmus dráždením nedosiahnu, nie je s nimi niečo v poriadku. 

Štúdia teda ukázala, že predstieraný orgazmus môže mať na ženy skôr pozitívny vplyv ako negatívny. Z toho vyplýva, že nie každá žena, ktorá vyvrcholenie predstiera je sexuálne neuspokojená. Môžno sa len snaží užiť si sex ešte viac. Je predsa známe, že kvalitný sex je elixírom života. Viac o pozitívnych účinkoch orgazmu sa dozviete v nasledujúcom videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy