Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO. V tomto luxuse žil ukrajinský exprokurátor Pshenko
Zdielať na

FOTO. V tomto luxuse žil ukrajinský exprokurátor Pshenko

KYJEV / Vila exprezidenta Viktora Janukovyča prekvapila Ukrajincov svojím prepychom a honosnou výzdobou. Ešte ďalej možno zašiel ukrajinský generálny prokurátor Viktor Pshenko, ktorý sa nechal znázorniť ako rímsky cisár.

Luxus? Jedna veľká katastrofa

Ukrajinská vrchnosť nahromadila množstvo cenných predmetov, len ich kombináciu akosi nezvládla. "Bol tam odvedený kus manuálnej a zručnej práce, ktorá je ocenenia hodná, ale v tej spleti a kombinácii je to jedna veľká katastrofa," myslí si interiérová dizajnérka Katarína Castrovilli. 

Tento štýl-neštýl, ktorého jediným cieľom je ohúriť hodnotou nahromadených vecí, je v regióne pomerne rozšírený. "To je taký ruský fenomén novodobej šlachty, ktorá má pocit, že je vlastne jedno čo, hlavne nech je toho veľa a  nech je to zlaté a čím viac zdobené, aby nám ten luxus a status vypichoval oči," hovorí dizajnérka.

"Ak vidia, že tí, ktorí im vládnu, ktorí sú demokraticky zvolení, žijú v nadmernom prepychu, navyše s podozrením, že sa k tomu dostali nečistým spôsobom, vždy to v týchto ľuďoch vyvolá hnev, ktorý môže prerásť až do nekontrolovateľných stavov," myslí si bytová dizajnérka.

"Za tie peniaze, ktoré sme videli investované v týchto nehnuteľnostiach, by mohol mať určite jeden veľmi pekný vkusný dom, a minimálne asi 17 detských domovov a nemocníc, ktoré by mohol zriadiť, lebo všetky veci, ktoré sme tam videli, boli robené na mieru a ručne," dodáva bytová dizajnérka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy