Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena dojčila šteniatko, zachránila mu život
Zdielať na

Žena dojčila šteniatko, zachránila mu život

COLORADO / Čo všetko by ste urobili vy pre záchranu malého šteniatka? Po internete sa ako blesk rozšírila fotografia ženy, dojčiacej malé šteniatko. Novinári z Colorada mladú mamičku vypátrali a snažili sa zistiť, čo ju viedlo k tomu, že si k prsníku priložila tohto psíka.

Materinský inštinkt

"Myslím, že za to môže materinský inštinkt," takto vysvetľuje svoje konanie žena z amerického Colorada. Rozhovor novinárom poskytla pod podmienkou zachovania anonymity. Bojí sa verejného odsúdenia. Táto žena totiž nakŕmila malé šteniatko materským mliekom z vlastného prsníka.

"Nechcelo vôbec nič jesť. Všetko odmietalo. Nemohla som tam len tak sedieť a pozerať sa na to ako zomiera," dodala majiteľka psíka. A tak sa rozhodla konať. Tubbsovi, ako šteniatko v rodine nazvali, ľudské mlieko zachutilo.

Ohrozila vlastné dieťa

Veterinári však upozorňujú, že toto riešenie rozhodne nie je najšťastnejšie. "Chápem, že šlo o hraničnú situáciu, ale materské mlieko nie je pre šteniatka vhodné," uviedla veterinárka Amber Williams. Mamička navyše svojim činom riskovala ďaleko viac, než život šteniatka.

"Skôr by som sa bál o dieťatko, pretože niektoré choroby sú takýmto spôsobom prenosné zo zvieraťa na bábätko," upozorňuje veterinárka. Aj Tubbs aj bábätko, ktoré už má dnes 15 mesiacov sú našťastie v poriadku a žena oboch od svojho mliečka už odstavila. Mimochodom, Tubbs nie je prvé zviera, ktoré zachránilo materské mlieko. Jedna žena v Indii na svojom prsníku odchovala krásne teliatko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy