Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V USA zatkli obchodníkov s bitcoinami
Zdielať na

V USA zatkli obchodníkov s bitcoinami

NEW YORK / Tak dlho sa perú špinavé peniaze drogovým dílerom, až Vám na to príde polícia a skončíte v base. Presne to sa stalo dvom chlapíkom. No nešlo o hocijakých príštipkárov. Svoj biznis plánovali cez bitcoiny a podľa žalobcu chceli vyprať celý jeden milión dolárov.

Charlie a Robert čachrovali s bitcoinami

Charlie Shrem bol považovaný za ctihodného obchodníka, prevádzkujúceho online zmenáreň s bitcoinami. Dnes je všetko inak. Spolu s ďalším komplicom ho zadržala polícia a obvinila z prania špinavých peňazí.

"Zhromaždili sme nepriestrelné dôkazy. S takými vecami v ruke sme ich skrátka museli zatknúť," potvrdil žalobca Preet Bharara.

Charlie a Robert čachrovali s bitcoinami na smutne preslávenom portáli Silk Road. Mieste, kde sa vo veľkom obchodovalo s drogami, či zbraňami. Charlie si na tomto portáli navyše mal nelegálne kupovať drogy aj pre vlastnú spotrebu.

Bitcoin sa teší veľkej popularite

"Pri oboch pánoch samozrejme platí prezumpcia neviny. Radi si počkáme na súd," dodal žalobca. Obvinenie je o to vážnejšie, že Charlie Shrem patrí medzi prominentných podporovateľov bitcoinov.

Ako sa toto zatknutie dotkne samotnej digitálnej meny odmietli jeho spolupracovníci komentovať. Fakt je, že napriek podozreniam z možného prania špinavých peňazí a nevystopovateľných transakcií získava bitcoin stále viac fanúšikov aj medzi kamennými obchodmi, hotelmi či kasínami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy