Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ľadová nádhera: Niagarské vodopády zamrzli!
Zdielať na

Ľadová nádhera: Niagarské vodopády zamrzli!

KANADA, USA / Prívalu arktického počasia a teplôt hlboko pod nulou sa neubránili ani jedny z najznámejších vodopádov sveta. Čiastočne zamrznuté Niagarské vodopády aj napriek tomu, alebo práve pre to pritiahli pozornosť stoviek turistov.

Zamrzlo 54 kilometrov

Vyzbrojení fotoaparátmi neodolali a zimnú rozprávkovú nádheru si zvečnili. Podľa správcov je ľadom pokrytých takmer 54 metrov vodopádov z americkej strany. Na zamŕzaní má veľký podiel aj samotná rieka, pretože prináša hrudy ľadu, ktoré sa pod vodopádmi ukladajú. Teploty sa pohybujú na úrovni mínus 22 až mínus 33 stupňov Celzia.

Arktická zima v USA

Časti Kanady a sever Spojených štátov naďalej sužujú extrémne mrazy s teplotami, ktoré klesajú pod mínus 30 stupňov Celzia. Podľa meteorológov ide o najchladnejšiu zimu za posledné dve desaťročia.

Počasie spôsobilo výpadok elektrickej energie pre vyše 110 00 domácností na severovýchode Kanady. V Chicagu očakávajú mínus 29 stupňov Celzia a v Pittsburghu mínus 24 stupňov. Pod mínus 30 stupňov klesnú v centrálnej oblasti severnej časti USA. V Severnej Dakote klesne pocitová teplota pre silný mrazivý vietor dokonca až k - 50 stupňom Celzia.Viac TU.

Farebné vodopády

Desiatky tisíc ľudí každoročne obdivujú nádheru padajúcej vody z výšky až 52 metrov. Aby boli oči turistov a miestnych ešte viac priklincované k nádhere prírody, dostali vodopády v roku 2011 farebný nádych. Padajúcu vodu nasvietili pomocou farebných svetiel tak šikovne, že to vyzerá, akoby voda z vodopádov bola farebná.Pozrite si VIDEO TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy