Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Niagarské vodopády lákajú turistov farebnou vodou
Zdielať na

Niagarské vodopády lákajú turistov farebnou vodou

Prečo by mali počas sviatkov ľudí tešiť len pohľady na rozžiarené vianočné stromčeky, keď ozdobiť sa dá takmer všetko? To si povedali aj v Kanade a tento rok ponúknu návštevníkom Niagarských vodopádov úchvatnú svetelnú šou.

Desiatky tisíc ľudí každoročne obdivujú nádheru padajúcej vody z výšky až 52 metrov. Aby boli oči turistov a miestnych ešte viac priklincované k nádhere prírody, dostali vodopády tento rok farebný nádych. Padajúcu vodu nasvietili pomocou farebných svetiel tak šikovne, že to vyzerá, akoby voda z vodopádov bola farebná.



Hučiaca voda je balzamom pre dušu. A teraz už to nebude len o zvuku, ale aj o pastve pre oči. Organizátori chceli docieliť, aby tohtoročná návšteva turistov bola nezabudnuteľná a neozostáva nič len konštatovať, že sa to tamojšej vláde sa nápad podarilo úspešne zrealizovať.

Niagarské vodopády patria k najväčším vodopádom na svete. Spravodlivo si ich rozdelili USA s Kanadou - tvoria prirodzenú hranicu medzi dvomi krajinami a odvádzajú vodu z Kanadských jazier. Turistov lákajú počas celého roka, no a ani uprostred zimy sa nikto na chlad pri nich nesťažuje.

Niagarské vodopády, farebná šou, osvietené

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy