Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na pláž plnú ľudí spadlo lietadlo!
Zdielať na

Na pláž plnú ľudí spadlo lietadlo!

WELLINGTON / Chyba motora a nebezpečná situácia prinútili posádku malého lietadla na Novom Zélande núdzovo pristáť na pláži plnej ľudí. Poviete si, to sa stáva, hlavne, že sú obaja v poriadku. To však ešte nie je koniec. Skutočná šou nastala až vtedy, keď sa pilot rozhodol z pláže odletieť.

Malému lietadlu zlyhal motor

Malé jednomotorové lietadlo vyvolalo paniku na novozélandskej pláži, plnej súťažiacich v stavaní hradov z piesku. Núdzové pristátie našťastie dopadlo dobre.

Pilot a jeho asistent hneď vysvetlili, prečo museli dosadnúť práve tu a práve teraz. "Zlyhal nám motor. To každého vystraší. Najmä, ak máte v lietadle iba jeden," vysvetlil pilot Dennis Horn. 

Zatiaľčo novozélandskí Pat a Mat motor opravovali, ľudia zabudli na hrady z piesku a zvedavo čakali, čo sa bude diať. Dvom kutilom sa po chvíli podarilo chybu opraviť a chceli pláž so stovkami divákov čo najrýchlejšie opustiť.

Bolo to pre nás náročné, priznali

Obaja nadšenci nasadli do svojho minilietadla, naštartovali opravený motor a chystali sa odletieť. No nedopadlo to dobre. Kamaráti neskôr priznali, že odštartovať z pláže bolo pre nich príliš náročné.

Snažili sa vraj vyhnúť stromom, loďkám aj vlnám a jednoducho im to nevyšlo. Pri nehode sa našťastie pilot ani jeho pasažier nezranili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy