Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Spadlo lietadlo, tragédiu nikto neprežil!
Zdielať na

Spadlo lietadlo, tragédiu nikto neprežil!

MOSKVA / V Rusku sa zrútilo lietadlo Antonov An-12, na ktorého palube zahynulo všetkých 9 ľudí. Uviedla to agentúra Interfax. Tá najprv informovala, že išlo len o posádku, neskôr upresnila, že traja ľudia boli pravdepodobne cestujúci, pretože posádka bola len šesťčlenná.

Lietadlo spadlo na sklady

Ruský stroj havaroval počas letu z Novosibirska do Irkutska. Agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie uviedla, že lietadlo spadlo na dva vojenské sklady, keď sa pokúšalo pristáť. Stroj patril jednej leteckej továrni v Novosibirsku.

Po havárii na zemi vypukol požiar, nikto ale nebol zranený. Zdroje agentúry Reuters tvrdia, že príčinou nehody mohli byť technické problémy alebo chyba pilota.

Krajiny s najväčším počtom nešťastí

Rusko a bývalé krajiny Sovietskeho zväzu sa radia medzi krajiny s najväčším počtom leteckých nešťastí. Podľa záznamov Medzinárodného združenia pre leteckú dopravu bola v roku 2011 v tejto oblasti nehodovosť takmer trikrát vyššia, než je svetový priemer.

Minulý rok sa globálne nehodovosť znížila, v Rusku a v Spoločenstve nezávislých štátov ale stúpla. Takmer identická nehoda sa stala tento rok v novembri, opäť v Rusku.

Mŕtvych 50 ľudí

Pri pokuse o pristávanie pri meste Kazaň sa zrútilo lietadlo Boeing 737 letiace na vnútroštátnej linke. Pri nehode zahynulo všetkých 44 cestujúcich a šesť členov z posádky.

Medzi cestujúcimi bol aj syn prezidenta Tatarskej republiky. Informuje o tom agentúra s odvolaním na správu ruského ministerstva pre mimoriadne situácie. Pozrite si video.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy