Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Boeing 747 narazil pri vzlietavaní do letištnej budovy
Zdielať na

Boeing 747 narazil pri vzlietavaní do letištnej budovy

JOHANNESBURG / Lietadlo britskej spoločnosti British Airways s 202 ľuďmi na palube narazilo krídlom do letištnej budovy na letisku v Johannesburgu. Pri nehode sa zranili štyria zamestnanci lietadla.

Pilot zvolil inú dráhu

Boeing 747 mal odštartovať v nedeľu večer miestneho času a smeroval na londýnske letisko Heathrow. Kontrolná veža mu určila štartovaciu dráhu, avšak pilot zvolil inú.

Bola však príliš úzka a stroj pravým krídlom narazil do letiskovej budovy. Nikto zo 185-pasažierov ani 17-ich členov sa nezranil. Na palube bola aj Harmet Tolputtová z nevládnej organizácie Oxfam a na Twitteri napísala, že "zranený nebol nikto okrem pilotovej cti." Posťažovala sa ale, že pri evakuácii boli prednostne z lietadla vyvedení pasažieri z prvej triedy.

Pilot nehodu nazval malým incidentom

Ďalší z pasažierov uviedol, že lietadlo práve rolovalo, keď sa ozvala rana. Kapitán vraj nehodu popísal ako "malý incident", avšak všetci, kto sedeli na pravej strane videli, čo sa udialo. Ľudia vraj mohli z leitadla vystúpiť asi po hodine, ale zatiaľ sa nedostali k batožine.

Spoločnosť British Airways oznámila, že všetkým pasažierom bol zaistený hotel sa pripravuje sa pre nich náhradný let.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy