Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Falošný agent CIA zarobil viac ako milión
Zdielať na

Falošný agent CIA zarobil viac ako milión

WASHINGTON / Chcete sa uliať z práce? Povedzte, že pracuje na tajnej misii pre CIA! Tento ťah neuveriteľných 10 rokov fungoval lenivému zamestnancovi Agentúry pre environmentálnu ochranu. Bývalý federálny agent za to skončil za mrežami.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

John Beale si okrem platu vyše 13 000 dolárov mesačne nechával preplácať letenky a cestovné náklady z ciest, ktoré nikdy neabsolvoval. Dokopy tak štát pripravil o celý milión amerických dolárov! Muž pracoval ako špecialista na zmenu klímy pre agentúru životného prostredia a zarábal 164 000 dolárov ročne. Napriek tomu chodil do práce len zriedka.

Jeho šéfovia nespochybňovali jeho časté neprítomnosti, pretože Beale tvrdil, že v skutočnosti pracuje pre CIA. Neuveriteľných 10 rokov jeho zamestnávateľ veril, že jeho zamestnanec chodí na tajné misie do zahraničia. Raz vyhlasoval, že musí ísť do Pakistanu pomôcť kolegovi zo CIA, ktorý má problém. Namiesto toho trávil voľno vo svojom rekreačnom sídle.

Peniaze vráti

V roku 2008 sa dokonca neukázal v práci viac ako polroka a ani to nevyvolalo u zamestnávateľa podozrenie. Beale si dokonca požiadal preplatiť náklady vo výške 57 000 dolárov za päť ciest do Kalifornie pre osobné dôvody.

Za historický prešľap si vo väzení odsedí 3 roky, ale z uliatych peňazí sľúbil vrátiť 900 000 dolárov za cesty a ďalšieho pol milióna za plat. Jeho prešľap si však odnesú aj poctiví zamestnanci agentúry, ktorých budú odteraz kontrolovať oveľa prísnejšie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy