Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prváčik (6) dal spolužiačke bozk, vylúčili ho zo školy
Zdielať na

Prváčik (6) dal spolužiačke bozk, vylúčili ho zo školy

CANON CITY / Nevinné detské vyjadrenie náklonnosti alebo sexuálne obťažovanie? To sú dva úplne opačné názory na správanie iba 6-ročného chlapčeka. V triede pobozkal spolužiačku, ktorá sa mu páčila. Riaditeľka ho za túto nemravnosť na niekoľko dní vylúčila. Údajne aj preto, že sa to nestalo po prvýkrát.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Pobúril vedenie školy

"Stalo sa to na hodine čítania. Naklonil som sa k nej a pobozkal som ju na ruku," hovorí obvinený žiak Hunter Yelton. Svojím správaním pobúril celé vedenie školy.

Žiaka sa rozhodli zo základnej školy v coloradskom meste Canon City na niekoľko dní vylúčiť. Reakcia zo zborovne zašla tak ďaleko, že chlapca obvinili zo sexuálneho zneužívania.

Na spôsobe, akým dal chlapec najavo svoje sympatie, nevidí nič zlé ani jeho matka, ani pobozkané spolužiačka. "Tomu dievčatku to neprekážalo. Sú „frajeri“. Ja som s ním musela ísť k riaditeľke, kde som si vypočula termín sexuálne obťažovanie. Myslím si, že je to extrém, ktorý môj syn nemal počuť. Teraz sa má pýta, čo je to sex," hovorí Hunterova mama.

Dievčat, ktoré dostali od malého milovníka pusu, je viac. Práve to vedenie školy pravdepodobne znepokojuje. Školská inšpekcia tvrdí, že žiak porušil pravidlá týkajúce sa nechceného dotýkania.

Psychologička to tak tragicky nevidí

Podľa psychologičky však nie je dôvod robiť z chlapca delikventa. "Toto správanie je pre 6-ročných chlapcov úplne bežné. Skrátka sa v nich prebúdza zvedavosť voči dievčatám," hovorí detská psychologička Sandy Wurtele.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy