Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po útoku gangu Jozef (†19) zomrel, kamarátovi odťali ruku
Zdielať na

Po útoku gangu Jozef (†19) zomrel, kamarátovi odťali ruku

KRAKOV / Veľkú tragédiu spôsobili v noci v susednom Krakove futbaloví chuligáni. Pseudofanúšikovské gangy tam zvádzajú otvorenú vojnu, v ktorej sa režú mačetami, odtíňajú si ruky a ľudia umierajú. Poslednou obeťou je iba 19-ročný študent. Ten skonal po bitke chuligánov v stredu v noci. Všetko údajne kvôli tomu, že fandil inému klubu.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Odsekli mu ruku v zápästí

To, čo sa v utorok večer stalo v nočnom Krakove, pravdepodobne s futbalom nemá vôbec nič spoločné. Partia mladých chlapcov prišla do mesta a začali sa tu navzájom biť. Prišli ale veľmi dobre vyzbrojení – mačetami a sekerami.

Počas bitky jeden z chuligánov vytiahol nôž a zasiahol ním Jozefa rovno do hrude. Druhému chlapcovi zase počas bitky odsekli pravú ruku v zápästí. "Ešte v noci sme zadržali 6 osôb, ktoré sa zúčastnili tejto bitky, momentálne sa nachádzajú v cele policajného zaistenia," informuje hovorca malopoľskej polície Mariusz Ciarka. 

Jeden stále bojuje o život

Záchranárov privolali na miesto susedia, ktorí pod oknami počuli bitku. Tí previezli oboch zranených do blízkej nemocnice. Tam ale iba 19-ročný Jozef zomrel. "Celý čas sme sa ho snažili resuscitovať, ale naneštastie nepodarilo sa nám zachrániť život mladého človeka," informuje riaditeľka nemocnice Bozena Kozanecka.

Druhý z chlapcov ešte stále bojuje o život v nemocnici, kde sa mu lekári pokúšajú prišiť odseknutú ruku. Jeho stav je ale veľmi vážny. Chlapec je našťastie mimo ohrozenia života a polícia ho už vypočula.

Polícia momentálne zaistila šiestich podozrivých – medzi nimi sa má nachádzať aj Jozefov vrah. Celou záležitosťou sa začal zaoberať prokurátor. Vinníka čaká trest za mrežami. "Za vraždu je v Poľskom práve trest od 8 do 15 rokov odňatia slobody, 25 rokov odňatia slobody, alebo doživotný trest," dodáva hovorkyňa prokuratúry Boguslawa Marcinkowska.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy