Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pápež František prežil smrteľnú chorobu vďaka zdravotnej sestre
Zdielať na

Pápež František prežil smrteľnú chorobu vďaka zdravotnej sestre

VATIKÁN / V mladosti mi zachránila život zdravotná sestra v nemocnici. Vyznáva v novej knihe vatikánskeho novinára pápež František. Svätý otec tvrdí, že sestra nepočúvla lekára. Ten vtedy 21-ročnému mladíkovi s pľúcnou infekciou predpísal nízke dávky antibiotík. Sestra, svojvoľne dávky trojnásobne zvýšila, čo mladému pacientovi zachránilo život. Svätý otec dodnes nepozná meno svojho anjela...

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Život mu zachránila sestra

"Som nažive vďaka jednej zo sestier pracujúcich v nemocnici, kde som ako mladík ležal s vážnym ochorením pľúc. Keď som trpel pľúcnou infekciou, doktor mi predpísal príliš nízke dávky antibiotík," cituje portál idnes.cz pápeža Františka.

Vtedy 21-ročnému chlapcovi zvýšila dávku antibiotík. "Sestra mi však začala podávať až trojnásobné množstvo liekov. Vedela presne, čo robí, pretože s chorými bola takmer každý deň. Zatiaľ čo doktor trávil väčšinu času v laboratótiu," spomína na svoju chorobu pápež.

V knihe I Fioretti di Papa Francesco (Malé kvety pápeža Františka) pápež tvrdí, že je zdravotnej sestre dodnes zaviazaný. Jej identitu však nepozná. Najnovšiu knihu o pápežovi Františkovi zverejnil vatikánsky novinár Andrea Tornielli.

Pracoval ako vyhadzovač

Ako tínedžer pracoval v laboratóriách, umýval podlahy a raz si dokonca vyskúšal aj prácu vyhadzovača v nočnom podniku. K týmto nezvyčajným pracovným skúsenostiam sa priznal pápež František pre britský denník Daily Mail.

Veriacim sa zdôveril počas svätej omše na robotníckom predmestí Ríma, aj keď do podrobností nešiel. Kariérou vyhadzovača v nočnom podniku v rodnom Buenos Aires však mnohých poriadne zaskočil. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy