Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Streľba na psychiatrii. Útočník je na úteku!
Zdielať na

Streľba na psychiatrii. Útočník je na úteku!

KRAKOV, BRATISLAVA / Dva výstrely spoza okna. Našťastie nepresné. Takto sa dá opísať pokus o vraždu na psychiatrickej klinike v susednom Krakove, kde sa neznámy muž pokúsil zastreliť pacienta. Páchateľ je teraz na úteku a je dosť možné, že si to namieril práve k nám na Slovensko.

Streľba na pacienta

Celý prípad sa odohral v areáli psychiatrickej nemocnice na okraji Krakova. 38-ročný pacient sa vybral na toaletu. Zrazu naňho niekto dvakrát spoza okna vystrelil. Pacient sa okamžite ukryl za umývadlo. Čakal, že muž za oknom bude pokračovať. Streľba ale po dvoch výstreloch prestala.

"Našli sme priestrely v okne, kde bol v tom čase 38-ročný pacient psychiatrického oddelenia. Policajti celý čas zabezpečovali miesto a vypočúvali svedkov," uviedol hovorca malopoľskej polície Mariusz Ciarka.

Muž trpí paranojou

Mužovi sa našťastie okrem drobných poranení od skla nič nestalo. "Pacient nemal zranenia. Vyšetrili ho aj lekári, ktorí to potvrdili," upresnila hovorkyňa nemocnice Dr. J. Babinskego v Krakove Anna Armatis. Areál psychiatrickej nemocnice má niekoľko východov, a aj keď je ohradená, plot sa dá pomerne ľahko preliezť.

Podľa našich informácií bol muž hospitalizovaný na klinike pre podozrenie z paranoje. Myslel si totiž, že ho niekto prenasleduje. "V nemocnici sa nachádzal na vlastnú žiadosť. Z ohľadu na súkromie pacienta a zvlášť v takomto prípade nemôžeme v tejto veci poskytnúť ďalšie informácie," dodal Mariusz Ciarka.

Útek na Slovensko

Na mieste sa celý deň nachádzali policajti. Tí sú momentálne bezradní a pátrajú po páchateľovi. Ten mal strieľať spoza okna revolverom. Podozrivý je momentálne na úteku a je vraj dosť možné, že už opustil Poľsko. Preto by sa mali mať na pozore aj Slováci.

"Vzhľadom na blízkosť Malopoľska k Slovensku, momentálne nemôžeme vylúčiť, že táto osoba sa nachádza práve na Slovensku," upozorňuje hovorca malopoľskej polície Mariusz Ciarka.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy