Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matka (33) hodila novorodeniatka do pece, v posteli vykrvácala
Zdielať na

Matka (33) hodila novorodeniatka do pece, v posteli vykrvácala

GRABKÓW / Hrozný nález! Len takýmito slovami sa dá charakterizovať scéna ako z hororu, ktorú uvideli policajti, keď prišli do rodinného domu. Mŕtva žena, ktorá vykrvácala na posteli a ostatky dvoch malých novorodeniatok v peci.

Hodila ich do pece

Mladá, 33-ročná žena, brutálnym spôsobom zabila svoje dve práve narodené deti a následne ich hodila do pece. Mŕtve telo ženy našla suseda, ktorá k nej išla na návštevu. Žena po pôrode pravdepodobne upadla do popôrodnej depresie.

Jedno z detí zrejme najskôr niekoľkokrát udrela tupým predmetom a potom hodila do pece. "Dieťa malo ešte aj úraz mozgu a príčinou smrti boli pravdepodobne údery do hlavy," uviedol hovorca polície Mariusz Ciarka.

Je možné, že druhé z detí sa ale po pôrode už nehýbalo a tak ho tiež hodila do pece. "Príčinou smrti jedného z nich bolo vystavenie vysokej teplote. Príčina smrti druhého dieťaťa bol úraz mozgu," píše sa v stanovisku Okresnej prokuratúry v Zielenej Góre.

Vykrvácala v posteli

Po hroznom čine si ale žena ľahla do postele. To sa jej ale zrejme stalo osudným. "Samotná páchateľka, žena ktorá tieto deti zabila, si ľahla do postele, kde následne vykrvácala v súvislosti s predchádzajúcim pôrodom," uviedol Ciarka. "Žena bývala v jednej z izieb rodinného domu spolu so svojimi 6-ročnými deťmi - dvojičkami," píše sa v správe prokuratúry.

Tie sú momentálne v opatere v náhradnej rodine. Prokuratúra im už zabezpečila pomoc psychológa. Polícia momentálne pracuje aj s možnosťou, že mladú ženu k činu niekto nahovoril. "Momentálne zisťujeme okolnosti prípadu, čo sa dialo v rodine u ženy či sa mohol niekto o túto smrť pričiniť alebo napádať k tomu ženu," uvádza hovorca polície Mariusz Ciarka.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy