Zatiahnuté, dážď
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž mlátil svoju priateľku, dva roky mal byť mŕtvy
Zdielať na

Muž mlátil svoju priateľku, dva roky mal byť mŕtvy

RZESÓW / Muž vstal z mŕtvych – nehovoríme o nejakej mŕtvole, ale o živom človeku, ktorý sa dva roky ukrýval pred spravodlivosťou tým, že ho jeho príbuzní nechali vyhlásiť za mŕtveho. Na políciu nakoniec zavolala jeho nová priateľka, ktorú údajne večer zbil.

Vyhlásený za mŕtveho

Poľskí policajti riešili naozaj kuriózny prípad v meste Rzesów. Keď prišli do jedného z domov riešiť domáce násilie zistili, že agresor je podľa ich databázy mŕtvy už dva roky.

Policajti sa napriek tomu muža rozhodli zadržať. Ten sa im ale pri zatýkaní vysmieval. "Keď ho policajti zadržiavali, rovno im povedal, budete mať so mnou problém, pretože ja nežijem," uviedol hovorca polície Mariusz Ciarka.

Nakoniec sa ale ukázalo, že muž hovoril pravdu. Pred dvoma rokmi ho vyhlásili za mŕtveho po tom, ako v lese neďaleko Krakowa našla polícia neznáme telo. "Rodina ho jednoznačne identifikovala, išlo o viac osôb, ktoré identifikovali to telo, povedali, že to je ich príbuzný. Po dvoch rokoch sa ale ukázalo, že muž žije," tvrdí Ciarka.

Vyhýbal sa pobytu za mrežami

Muž sa takouto formou pravdepodobne vyhýbal pobytu vo väzení, kde si mal odpykať 5-ročný trest za finančné podvody. Muž býval približne 2 roky so svojou novou družkou v jednom z domov. Nič podozrivého si nevšimli ani susedia. "Bol to dobrý chlap, chodil na nákupy. Občas si vypil, ale nie tak veľa, len občas s kamarátmi," hovorí sused.

Polícia teraz rieši otázku čo ďalej. Muža prepustili na slobodu, pretože oficiálne je mŕtvy a teda ho nemôžu z ničoho obviniť. "Zrejme z toho budú vyvedené nejaké konsekvencie. Celá vec je momentálne v štádiu vyšetrovania," hovorí Mariusz Ciarka.

Podobný prípad aj na Slovensku

Viac ako pol roka mŕtvy muž z dediny Chrabrany si pred niekoľkými dňami zmenil dodávateľa energie. Údajne podpísal aj zmluvu. A to v čase, keď už nebol medzi živými. Príbuzní sú v šoku a považujú to za nechutný podvod.

Rodina si nevie vysvetliť, ako mohol mŕtvy človek riešiť zmenu dodávateľa plynu a elektriny. Príbuzní to majú aj čierne na bielom. "Zmluvy podpísal Jozef Macko 17. 10. 2013. Ten však 17. 4. 2013 zomrel," hovorí syn nebohého muža. VIAC TU. 

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy