Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Slovenskí vojaci v Afganistane boli opäť terčom útoku
Zdielať na

Slovenskí vojaci v Afganistane boli opäť terčom útoku

BRATISLAVA / K útoku malo dojsť, keď vojaci strážili vstupnú bránu na základni v Kandaháre. Neznámy Afgánec sa vtedy pokúsil na aute preraziť obranné zátarasy. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve.

Afgánec chcel preraziť obranné zátarasy

"Vodič vozidla nerešpektoval svetelné značenie signalizujúce povolenie vjazdu," povedal pre televíziu veliteľ slovenského kontingentu v Afganistane Peter Ondrejka.

Po tom, ako vodič ignoroval pokyny, boli vojaci nútení použiť zbraň. Obávali sa, že môže ísť o auto naložené výbušninami. "Boli použité v rámci eskalácie sily najskôr výstražné znamenia na zastavenie vozidla, potom bola použitá služobná zbraň. V súčasnej dobe pretrváva zvýšené riziko hrozieb útokov vykonávaných ručnými zbraňami a hlavne použitím vozidiel naložených výbušninami," uviedol Ondrejka.

V júli zomrel v Afganistane vojak Daniel Kavuliak

O veľkom riziku v Afganistane svedčí podľa televízie Markíza aj nedávny útok na našich vojakov, pri ktorom zahynul Daniel Kavuliak a ďalší dvaja boli vážne zranení. (VIAC V PRILOŽENOM VIDEU). Naši vojaci sa napriek hrozbám z Afganistanu stiahnuť neplánujú, dodala televízia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy