Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Deti asi nemajú cenu. Dievčatko (2) našli opustené pri pumpe
Zdielať na

Deti asi nemajú cenu. Dievčatko (2) našli opustené pri pumpe

KYJEV / Predstavte, čo dokázali urobiť rodičia na Ukrajine iba dvojročnému dievčatku - vyhodili ho z auta a nechali na ulici. Dieťa s medvedíkom v ruke našli bezradne stáť pri čerpacej stanici policajti. Rodičia sa pre ňu dodnes nevrátili. Toto je len jeden zo šokujúcich prípadov u našich východných susedov, kde to občas vyzerá tak, akoby deti nemali cenu.

Na predaj ponúkala 2 chlapcov

Hlad a bied - toto je realita, v ktorej mnohé ukrajinské deti žijú. Niektorí rodičia nevidia riešenie v tejto bezvýchodiskovej situácii. Aj Natáliu z Užhorodu dohnala chudoba k šialenému kroku. Postavila sa na jednu z frekventovaných ulíc v meste a ponúkala svojich dvoch malých synov na predaj.

"37-ročná obyvateľka Užhorodu ponúkala na jednej z ulíc v meste na predaj dvoch trojročných chlapcov. Po príchode na miesto, matka polícii svoje konanie zdôvodnila zložitou finančnou situáciu," informuje hovorkyňa užhorodskej polície Ľudmila Feer.

Stále sa k nej neprihlásili

Toto je len jeden z mnohých extrémov. Pred pár dňami nechali rodičia dvojročné dievčatko na ulici. Opustené dieťa s medvedíkom v ruke nakoniec našli policajti na čerpacej stanici. Dieťa im na prstoch ukázalo, koľko má rokov a že sa volá Kate. Polícia zverejnila jej fotografiu, rodičia sa však dodnes podľa našich posledných informácií neprihlásili.

"Dieťa sa momentálne nachádza v nemocnici v Kyjeve na infekčnom oddelení," hovorí policajný hovorca Nikolai Zhukovych.Ukrajinským deťom pomáhajú aj rôzne organizácie.

Nech sa prídu najesť k nám

"Snažíme sa tie deti nakŕmiť, pretože keď to dieťatko nemá doma čo jesť, tak nech príde k nám a my mu dáme jesť," opisuje dobrovoľníčka Alena Gornjak. Už dva roky kŕmia dobrovoľníci z Užhorodu hladné deti priamo na ulici.  Niekoľkokrát týždenne vždy na inom mieste im ponúkajú teplé jedlá.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy