Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zúfalá matka! Predáva deti za 500 €/kus!
Zdielať na

Zúfalá matka! Predáva deti za 500 €/kus!

Za koľko by ste predali svoje dieťa? Milión? Stotisíc? Na Ukrajine by vám stačilo iba 500 eur a mohli by ste si kúpiť rovno dvoch krásnych 3-ročných chlapcov. Chudoba a hlad dohnali jednu matku k šialenému kroku - predať na ulici vlastné deti, dvojičky. Otrasný obchod sa odohrával len asi tri kilometre od Slovenska, na mieste, kde stovky Slovákov pravidelne nakupujú.

Nekúpite dieťa?

Matka chlapcov predávala v samom centre Užhorodu. Jej suseda tomu ani neverila. "Predať? Preboha, nie je možné," skonštatovala. Pani Natália nebola doma alebo neotvárala. Podľa susedy má ťažký život, je bez práce, má päť detí a muž jej dá peniaze iba občas.

"37- ročná obyvateľka Užhorodu ponúkala na jednej z ulíc v meste na predaj dvoch trojročných chlapcov. Po príchode na miesto matka polícii svoje konanie zdôvodnila zložitou finančnou situáciu," uviedla hovorkyňa Užhorodskej polície Ľudmila Feer.

Chlapec za 500 eur

Podľa našich zistení si mohli okoloidúci Viktorka a Miška kúpiť za 5000 hrivien, čo je približne 500 eur. "Ta preboha, kde to možno predať deti? Šak to mačku škoda, psa škoda," krútila hlavou suseda.

Chlapci sú podľa policajnej hovorkyne momentálne v rukách psychológov. Ukrajinská polícia preveruje aj duševný stav matky, ktorá už nevládala uniesť biedu, v akej musela vychovávať svojich piatich synov.

Toto ale nie je prvý prípad predaja detí na Ukrajine. Len nedávno totiž odsúdili inú matku na osem rokov väzenia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Chlapček_chlapec_pád_okno_upršané počasie_smutný výraz

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy