Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Biskup za všetky drobné! Stavba za milióny
Zdielať na

Biskup za všetky drobné! Stavba za milióny

VATIKÁN / Pápež František vypočul kritiku verejnosti a na dobu neurčitú suspendoval biskupa z Limburgu. Ten pobúril nemeckých veriacich stavbou svojho sídla, do ktorej vrazil desiatky miliónov eur. A vraj to nie je jeho prvý prešľap.

Rozpočet prekročil 6-násobne

Tak dlho sa plytvá cirkevnými peniazmi, až sa o tom dozvedia veriaci a Vatikán. A je zle. Od svojho zvolenia pápež František všade hlása jednoduchú a skromnú cirkev. Biskup z nemeckého Limburgu to však celé kazil. Stavba jeho sídla vraj vyšla na vyše tridsať miliónov eur, čím šesťnásobne prekročil plánovaný rozpočet.

"Konferencia biskupov Nemecka dôkladne preskúma opodstatnenosť výdavkov na stavbu biskupovho sídla. Až do uzavretia prípadu je biskup suspendovaný," informuje hovorca Vatikánu Frederico Lombardi.

Kohútiky zo zlata

Ten istý biskup vraj letel do Indie na návštevu chudobných veriacich. Letel tam však prvou triedou, za ktorú poriadne zacvakal. Veriaci v Nemecku zostali pobúrení.

"Určite má doma ešte aj kohútiky zo zlata," tvrdí návštevníčka v Limburgu. A ďaleko od pravdy neboli. Svoje priestory v sídle diecézy totiž biskup vybavil napríklad vaňou za 15 000 eur. Len jeho kuchyňa bola väčšia ako priemerný dvojizbový byt. Rozhodnutie Vatikánu o suspendovaní biskupa miestni obyvatelia privítali.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy