Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapec (†12) postrieľal svojich spolužiakov a potom aj seba
Zdielať na

Chlapec (†12) postrieľal svojich spolužiakov a potom aj seba

NEVADA / Zbraň v ruke maloletého chlapca si na americkej škole opäť vyžiadala obete a vážne zranenia. Chlapec zaútočil na svojich učiteľov a spolužiakov keď prichádzali do školy. O život prišiel aj sám útočník, preto je ťažké určiť motív. Podľa výpovede bol však chlapec obeťou šikanovania.

Myslel som, že to je žart

"Rozprával som sa s kamarátmi a zrazu som počul výstrel. Myslel som si, že ide o žart. Ale potom som uvidel ako všetci s vážnou tvárou utekajú a pochopil som, že to nie je vtip. Bál som, sa, že toto je to môj posledný deň," opisuje svoje pocity študent Adam Ramirez.

Tesne pred začiatkom vyučovania na nevadskej strednej škole sa museli žiaci aj učitelia schovávať pred 12-ročným chlapcom, ktorý sa chcel pravdepodobne pomstiť svojim spolužiakom. V budove školy nastal obrovský krik a chaos.

Učiteľ zomrel ako hrdina

"Žiak prišiel do školy s poloautomatickou ručnou zbraňou. Vystrelil na dvoch študentov, učiteľa a potom obrátil zbraň proti sebe," dodáva zástupca šerifa Tom Miller. Dvaja postrelení žiaci skončili v nemocnici vo vážnom stave. Maloletý útočník sa snažil cez učiteľa matematiky dostať aj k ostatným spolužiakom. Pedagóg mu v tom však bránil, a tak na neho chlapec vystrelil.

Učiteľ zostal po zasiahnutí bezvládne ležať na zemi. V očiach svojich kolegov a ostatných žiakov zomrel ako hrdina. Tesne pred príchodom polície spáchal maloletý strelec samovraždu. Spolužiaci ho opisujú ako tichého chlapca, ktorý bol vždy ochotný pomôcť. Často však býval obeťou zákerných študentov, čo ho pravdepodobne dohnalo až k tomuto zúfalému činu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy