Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V luxusnom nákupnom centre sa strieľalo, najmenej 68 mŕtvych!
Zdielať na

V luxusnom nákupnom centre sa strieľalo, najmenej 68 mŕtvych!

NAIROBI / Z luxusného obchodného centra v kenskom hlavnom meste Nairobi sa aj v nedeľu ozýva streľba. O život prišlo najmenej 68 ľudí.

Ozbrojenci sa v stredisku zabarikádovali

Ozbrojenci zo somálskej extrémistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá sa k útoku prihlásila, sa v stredisku zabarikádovali aj s viacerými rukojemníkmi. Korešpondent AFP uviedol, že z budovy evakuovali dvoch zranených kenských vojakov. Obchodné centrum je obkľúčené policajtmi a vojakmi a na mieste sú aj sanitky.

Skupina asi desiatich rovnako oblečených a maskovaných útočníkov vnikla do obchodného centra Westgate, spustila streľbu a do ľudí hádzala granáty. Útočníci zadržali aj najmenej sedem rukojemníkov, ktorých osud zatiaľ nie je známy.

Zabili aj Francúzov a Kanaďanov

Medzi obeťami sú dvaja Francúzi a dvaja Kanaďania a medzi zranenými sú aj Američania. Podľa vyhlásenia skupiny aš-Šabáb je útok pomstou za kenskú intervenciu v Somálsku, ktorého vláda bojuje proti islamistickým povstalcom. Polícia postupne všetky obchody evakuovala a za podpory armády už obkľúčila útočníkov. V čase incidentu bolo v centre asi 1000 ľudí. Obchodné stredisko navštevujú najmä bohatí občania Kene aj cudzinci.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy