Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Opití muži sa hádali o pálenku. Skončilo to streľbou
Zdielať na

Opití muži sa hádali o pálenku. Skončilo to streľbou

PREŠOV / V centre Prešova sa strieľalo. Policajti v pondelok popoludní na mieste zadržali dvoch mužov a zaistili dve zbrane. Výstrel padol údajne potom, ako sa muži pohádali pre pálenku.

Streľba v centre

Z nádvoria pred františkánskym kostolom v centre Prešova, sa ozval výstrel. Vystrašení ľudia ihneď volali políciu. "Počuli sme výstrel, zľakli sme sa. Nevedeli sme, čo sa deje. Mysleli sme si, že je to petarda," povedali svedkovia incidentu.

Na miesto okamžite dorazilo niekoľko pohotovostných motorizovaných jednotiek. Policajti zadržali dvoch mužov, ktorí mali pri sebe zbrane. Jeden z nich mal oblečenú historickú uniformu. "Vyzeral ako ruský vojak a mal pri sebe pištoľ aj samopal. Vyzeral, že to nemá v hlave v poriadku," tvrdia svedkovia.

Alkohol

Zatkli mladíka z okolia Prešova, ktorý údajne vystrelil zo zbrane. Dôvodom malo byť, že mu 50-ročný muž vypil pálenku. "28-ročný muž vytiahol pištoľ a namieril ju na druhého muža a následne z nej vystrelil do vzduchu," uviedol hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik.

Obidvaja mali vy, strelcovi namerali takmer 4 promile. Či strieľal ostrými nábojmi, alebo boli zbrane upravené ako plynové, zisťujú vyšetrovatelia. "Polícia zbrane zaistila a budú zaslané na expertízu," dodal Daniel Džobanik.

Téme sa venuje reportér Pavol Janič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy