Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragická smrť Natálie (†13). Za jej smrť môže oriešok
Zdielať na

Tragická smrť Natálie (†13). Za jej smrť môže oriešok

13 / ročné dievča zomrelo pred očami svojich rodičov. Najprv to vyzeralo tak, že spolu s kamarátmi zažije jeden z najkrajších dní svojho života. Zábava sa však skončila vo chvíli, keď sa tínedžerke dostala do rúk arašidová tyčinka.

Smrť v zábavnom parku

Natália vedela o svojom prekliatí. Mala krásnych 13 a žila obyčajným životom tak, ako jej kamarátky. Až na to, že si dávala veľký pozor na to, čo jedla. Jej strašiak mal meno: Alergia na arašidy. V ten prázdninový deň si užívala dovolenku v zábavnom parku v Sacramente v Kalifornii, po boku svojich rodičov.

"Tancovali, spievali, hrali sa na pláži, všetko bolo úžasné," hovorí rodinný priateľ Kelly Brothers.

Arašidová tyčinka

Slnko už zapadalo, keď hlad Natáliu dohnal k tomu, aby si odhryzla z tyčinky. Zrazu si uvedomila, že je zle. V ruke držala arašidovú tyčinku. Rýchlo vypľula to, čo jej zostalo v ústach a zavolala mamu. Bolo však už neskoro. Do dvadsiatich minút začala zvracať. Nedokázala sa nadýchnuť. Jej srdce sa navždy zastavilo.

"Natáliin otec je doktorom a aj tak ju nedokázal zachrániť. Bolo to iba jedno sústo arašidovej tyčinky," opisuje nešťastné udalosti Kelly Brothers.

Aby sa nezabudlo

Natália zomrela v náručí svojich rodičov. Po mesiaci smútenia za svojou dcérou sa rozhodli spraviť všetko preto, aby jej smrť nebola zbytočná. Teraz chcú upozorniť všetkých rodičov na nebezpečenstvá alergií na jedlo. Chcú, aby už nikto nikdy nezažil bolesť, ktorú si museli prežiť oni. Aby jedlo zbytočne nezabíjalo mladých ľudí.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy