Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma! Ženy (21, 26) vytiahli z potápajúcho sa auta deti (8, 6, 4)
Zdielať na

Dráma! Ženy (21, 26) vytiahli z potápajúcho sa auta deti (8, 6, 4)

HOCKLEY / Doslova každá sekunda rozhodovala o ich živote a smrti. Auto plné detí totiž z cesty zmietla záplavová vlna a uväznila ich pod železničným mostom. Potápajúce sa vozidlo však našťastie zazreli okoloidúce mladé ženy, ktoré sa okamžite vrhli do hlbokej vody a cez ledva otvorené okná začali cestujúcich po jednom vyťahovať. Dramatickú záchranu nakrútil jeden z chodcov...

Auto s deťmi strhol prúd

Prívalové dažde sú veľmi nebezpečné. Mohla by vám to dosvedčiť aj rodinka Swinfordových z anglického Essexu. 30-ročný otec sa práve so svojím osemročným synom, 4-ročným synovcom a 6-ročnou neterkou vracali z nákupov, keď ich zastihol silný dážď. V priebehu nasledujúcich hodín spadlo 50 mm zrážok a spôsobilo nemalé záplavy a zosuvy pôdy.

Auto s rodinou však takáto záplavová vlna strhla a uväznila otca s deťmi nielen v aute, ale aj pod železničným mostom. A auto sa začalo veľmi rýchlo potápať! Otec Scott ešte stihol, kým motor nevypol úplne, ako tak otvoriť okná, aby pre deti vytvoril únikovú cestu. To už rodinu zazrela 21-ročná Hannah a 26-ročná Emma, ktoré bez váhania skočili do vody a plávali až k vozidlu.

Rozhodovali sekundy

"Videli sme dymiace auto unášané záplavovou vlnou, vzadu sedeli tri deti. Dlho sme nepremýšľali a skočili sme do vody. Bolo jej toľko, že som nedokázala dočiahnuť na dno. Vzadu sedelo aj dievčatko v panike, pretože mu nešiel odopnúť bezpečnostný pás. Voda stúpala strašne rýchlo," popísali dievčatá situáciu pre The Daily Mail.

Do vody k ním skočil aj ďalší muž a pomocou ľudskej reťaze dostali deti do bezpečia a mohli pomôcť otcovi. Počas nasledujúcej minúty sa auto kompletne potopilo.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

YouTube.com/Andrew Cause

Súvisiace články

Najčítanejšie správy