Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fotoreportérka (22) znásilnená gangom: Nie je to koniec života
Zdielať na

Fotoreportérka (22) znásilnená gangom: Nie je to koniec života

BOMBAJ / Nie je to koniec môjho života... Požadujem najprísnejšie potrestanie vinníkov, ale čo sa mojej práce týka, rada by som sa do nej vrátila čo najskôr. Tak toto je reakcia mladučkej fotoreportérky, ktorú počas práce znásilnil gang piatich mužov. Podľa policajtov môže ísť o drogových dílerov, dvoch z nich sa im však už podarilo zadržať!

Prípad otvoril policajtom oči

Indickí policajti majú na stole stále prípad štvrtkového znásilnenia mladučkej fotoreportérky z Bombaja, mesta, ktoré doteraz bolo považované za v Indii jedno z najbezpečnejších najmä pre ženy. Tento prípad však akoby prefackal miestnu políciu, ktorá okamžite začala konať.

Na základe nákresov zhotovených podľa popisu fotoreportérky a jej kolegu zadržala a obvinila dvoch mužov, po ďalších troch pátrajú. Muži sa zdržovali v miestach momentálne opustenej, pôvodne priemyselnej zóny Lower Parel, ktoré sa krok za krokom mení na oblasť luxusných apartmánov a barov. Podľa polície teda môže pokojne ísť o gang drogových dílerov.

K znásilneniu viedla lesť

22-ročná fotoreportérka práve zhotovovala objednané fotografie z opustenej textilky v Lower Parel. S kolegom obhliadala miesto, keď im podľa The Daily Mail pomoc ponúkla skupina piatich mužov s tým, že im vybavia povolenie ísť fotiť do vnútra objektu.

Práve tam sa však situácia obrátila na zlé. Kolegu mladej ženy zrazu agresívni muži obvinili z akéhosi zločinu, zviazali ho a ženu odvliekli do inej časti budovy, kde ju skupinovo znásilnili.

Nie je to koniec môjho života

"Požadujem najprísnejšie potrestanie obvinených... Do práce by som sa ale chcela vrátiť čo najskôr," vyjadrila sa pre Press Trust of India mladá fotoreportérka. Podľa lekárov sa až prekvapivo vyrovnáva s následkami zločinu. "Toto znásilnenie neznamená koniec môjho života," povedala tvrdo.

Decembrové znásilnenie na pretrase

Prípad okamžite zarezonoval v krajine, ktorá sa od decembrového zverského znásilnenia vysokoškolskej študentky v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí, ktorého následkom bola smrť dievčaťa, zmieta v protestoch žien aj mužov. Požadujú prísnejšie tresty pre násilníkov a koniec páchania násilia na ženách. Na protesty aj decembrový prípad a prípady nasledujúce reagovala aj vláda sprísnením trestov v prípadoch znásilnenia, vojerizmu, prenasledovania a obchodovania so ženami či útokov na ženy.

Štyroch mužov obvinených z decembrového prípadu znásilnenia študentky s následkom smrti čaká v nasledujúcich týždňoch ďalšie pojednávanie, ktoré by mohlo viesť ku konečným verdiktom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy