Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
FOTO. Čínsky magnát si postavil vilu na paneláku
Zdielať na

FOTO. Čínsky magnát si postavil vilu na paneláku

PEKING / Pre jedných estetická stavba, pre iných životu nebezpečná opacha na streche vysokej budovy. Názory na jednu z čiernych stavieb sa rôznia. Isté je len to, že nebezpečne rástla celých šesť rokov a nikto na úradoch ani na polícii si sťažnosti obyvateľov nevšímal.

Bizarné obydlie na paneláku

Teraz je však všetko inak. Pekingské úrady chcú zlikvidovať bizarné obydlie na streche 26-poschodového paneláku v Pekingu. Podľa správ médií patrí vila obklopená navŕšenými kameňmi, stromami a kríkmi nemenovanému magnátovi čínskej medicíny.

"Momentálne nevieme majiteľa nájsť. Ak sa neukáže do 15 dní, budeme nútení pristúpiť k nevyhnutnej procedúre," uviedol Čen Yu, policajný veliteľ obvodu Haidian. Stavbu nestrhnú len v prípade, ak vlastník nepredloží doklady o tom, že vila je postavená legálne. Zatiaľ sa čaká na jeho odpoveď, uviedol mestský úradník.

Podľa médií si obyvatelia paneláku na obydlí na streche často sťažovali. Tvrdí, že poškodzuje potrubie, ohrozuje celistvosť budovy a že sa tam dlho do noci odohráva hlučná zábava. "Veď sa môže všetko zrútiť. tento dom nebol stavaný na takéto zaťaženie. Počula som, že tam má skaly a obrovskú rezidenciu," hovorí obyvateľka Pekingu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy