Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bučkovcov preverujú úradníci. Závisť, hovorí mama Anka
Zdielať na

Bučkovcov preverujú úradníci. Závisť, hovorí mama Anka

SIHLA / Mediálne známa rodina Bučkovcov zo Sihly v Banskobystrickom kraji nemá ustlané na ružiach. Rodine vraj ubližuje závisť ľudí v obci. Údajne im hádžu polená pod nohy a na ich pozemky často volajú kontroly. A namiesto pokojnej práce na svojom statku tak mama Anka rieši kontrolórov.

Čierna stavba? Len prístrešok!

Vraj sa na nich valia samé problémy. Kontrolóri si u nich doslova podávajú kľučky. Mama Anka pozná dôvod, má to byť obyčajná ľudská závisť. "Závisť nemá obdobu na Slovensku. Ľudia, ktorí robia, tým ešte aj poslednú chuť zoberú," sťažuje sa.

Pokojnú zabíjačku na dvore dnes vyrušila kontrola zo stavebného dohľadu. Rodina má problémy pre prístrešok dobytka. Neprajníci tvrdia, že je to čierna stavba.

Mlčanie starostu, preverovanie polície

Akoby toho nebolo málo, s obcou sa sporia o prenajaté pozemky v doline. Bučkovci ich niekoľko rokov obhospodarovali. Zmluva je ale údajne neplatná. "Chcú nás silou mocou utopiť," dodáva Anka Bučková. Starosta obce Sihla priestor na vyjadrenie odmietol. "Nie, nebudem nič hovoriť," povedal len.

V doline bola dokonca aj polícia. Pre drevo, ktoré mali údajne Bučkovci  odniesť. Rodina sa bráni, vraj iba čistili to, čo im kázal starosta. Informáciu o zásahu potvrdila aj krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy