Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zabil matku a nechal ju v horiacom dome. Ethan (8) a Hannah (16) zmizli
Zdielať na

Zabil matku a nechal ju v horiacom dome. Ethan (8) a Hannah (16) zmizli

Zavraždil svoju kamarátku a jej telo nechal v dome, ktorý podpálil. Uniesol buď jedno alebo obe jej deti a teraz ho hľadajú v štyroch amerických štátoch. James Lee Dimaggio svoje obete odvliekol nevedno kam, polícia má podozrenie, že je nielen ozbrojený ale má aj výbušniny. Obyvatelia v prehľadávaných štátoch dostali od úradov sms správy, aby pomohli s vyšetrovaním.

Vraždil a podpálil dom

8-ročný Ethan a 16-ročná Hana Endersonová zmizli bez stopy potom, čo Dimaggio zavraždil ich 42-ročnú matku. Bola to jeho blízka, avšak platonická kamarátka.

Všetko sa to začalo, keď hasiči dorazili k domu v plameňoch, ktorý patril rodine. Keď požiar uhasili, v troskách objavili ľudské pozostatky a tiež zhoreného psa rodiny. Polícia neprezradila, či sa v troskách nachádzalo len telo matky. Jej sestra tvrdí, že mŕtvy je aj 8-ročný Ethan. "Hasiči v troskách objavili aj telo chlapca," povedal Glenn Giannantonio z úradu šerifa v San Diegu.

Páchateľ môže byť ozbrojený a nebezpečný

V USA spustili rozsiahle pátranie. Na všetkých kanáloch zverejnili, že páchateľ jazdí na modrom Nissane Vectra s kalifornskou poznávacou značkou. Ľudí ale varujú, aby sa nepokúšali muža chytiť. "Podozrivý môže mať pri sebe výbušniny, preto o tejto skutočnosti informujeme verejnosť," upozornila Jan Caldwellová z úradu šerifa.

Dimaggio si oholil bradu a fúzy a pátrajú po ňom v štyroch štátoch. Polícia preveruje, či s unesenou nemal milostný pomer. Novinári informovali o tom, že páchateľ mohol byť pedofil, to ale vyvrátil priateľ únoscu. Aj otec detí už vyzval  Dimaggia, aby jeho dcéru pustil. "James, snažím sa pochopiť na čo myslíš. Prosím ťa, pusť moju dcéru. Dostaneš, čokoľvek budeš chcieť," odkázal únoscovi Brett Andreson, otec detí. Zdá sa, že páchateľ má namierené do Texasu alebo Kanady. 

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy