Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pri Bohdanovciach našli mŕtvolu košického podnikateľa (†41)
Zdielať na

Pri Bohdanovciach našli mŕtvolu košického podnikateľa (†41)

BOHDANOVCE / Takýto prípad nemá na Slovensku obdoby! Známeho košického podnikateľa, 41-ročného Barnabáša Farkaša našli po niekoľkých dňoch pátrania pri Bohdanovciach. Jeho telo bolo zahrabané a ukryté v lesnom poraste. Akým spôsobom prišiel muž o život, nie je jasné, prípad však objasnil samotný páchateľ, ktorý sa sám prihlásil na polícii v Maďarsku!

21-ročný Slovák sa zamotal a priznal

Košická polícia spolu s tou z Miškolca začali vyšetrovanie v momente, keď našli opustené auto podnikateľa v obci, kde býva. Na prvý pohľad bolo jasné, že nešlo o bežnú nehodu. Po Farkašovi pátrali slovenskí aj maďarskí policajti.

Celý prípad napokon objasnil až páchateľ, 21-ročný Slovák, ktorý sa sám prihlásil na polícii v Maďarsku - najskôr však len ako svedok.Vo výpovedi sa však viackrát zamotal a napokon sa k činu priznal.

Súd rozhoduje o mieste stíhania

Nešlo však o plánovaný čin, mŕtve telo podnikateľa s ďalšími dvoma spolupáchateľmi preložili do auta a odviezli na Slovensko. Zakopali ho v lesnom poraste pri obci Bohdanovce. Spôsob, akým prišiel košický podnikateľ o život, však stále nie je jasný. Príčinu smrti určí až pitva.

Súd má vo štvrtok rozhodnúť o vzatí 21-ročného Slováka do väzby. Prokuratúra má tiež rozhodnúť, či trestné stíhanie bude prebiehať v Maďarsku alebo na Slovensku.

Telo zakopané v zemi

"Takýto prípad nemá v slovenských končinách obdoby." Tak toto je vyjadrenie krajského riaditeľa košickej polície Juraja Bukuša k prípadu zavraždeného podnikateľa Barnabáša Farkaša. Jeho telo mali podľa informácií Jozefa Kačmáryho a Janette Rákošovej nájsť zahrabané v lesnom poraste pri Bohdanovciach, okres Košice.

Podozriví boli Slováci zadržaní ešte v Maďarsku. Jeden z nich mal podnikateľa zavraždiť práve tu, telo previesť cez hranice a zakopať na Slovensku, uvádza agentúra MTI. Na mieste sa čakalo na kriminalistov, ktorí telo mali vytiahnuť zo zeme.

Príliš rýchla cesta k peniazom?

Košický podnikateľ Barnabáš Farkaš, riaditeľ istého obchodného centra v Košiciach, obýval rodinný dom v maďarskej dedinke kúsok za hranicami so Slovenskom. Pred niekoľkými dňami sa však pod ním akoby zľahla zem. Do pátracej akcie sa zapojili policajti zo Slovenska aj Maďarska, zasahoval aj špeciálne cvičený pátrací pes. Doteraz však bolo všetko márne.

Jedinou stopou sa stalo podnikateľovo havarované auto, ktoré mali podľa našich informácií nájsť dedinčania vo zvodidlách. V dome aj v aute sa našli len stopy krvi, v dome aj stopy po bitke. Údajne v inej časti dediny zase našli oblečenie podnikateľa. Zrejme tak s telom prešli únoscovia cez hranice. Podľa našich informácií mal Farkaš údajne prísť veľmi rýchlo k peniazom, luxusným autám i domu v Maďarsku.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy