Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Hit internetu! Chlapík, čo kazí fotky
Zdielať na

Hit internetu! Chlapík, čo kazí fotky

Stať sa hviezdou v priebehu niekoľkých dní, sa podarilo mužovi, ktorý sa objavil v správnom čase, na správnom mieste. Nechtiac totiž prebehol popred fotoaparát mladého páru práve vo chvíli, keď si muž kľakol na kolená a vytiahol prsteň. Pár pokazený záber ihneď zverejnil na sociálnej sieti a z muža sa stal maskot všetkých pokazených fotografií.

Fenomén sociálnych sietí

In the way guy, teda Chlapík v zábere. Nikto nevie, ako sa volá, ani kto to je. Zrejme to bol iba obyčajný muž, ktorý chodí do práce, vychováva deti a spláca hypotéku. Dnes ho poznáme ako muža, ktorý pokazí každú fotografiu

Muž v zábere sa stal takzvaným meme-om, teda základom pre vznik ďalších vtipných obrázkov. Ide o celkom mladý fenomén sociálnych sietí. Foto bombing! "Je to celkom láskavý humor, až na výnimky," hovorí sociologička Silvia Porubänová.

Nechcene v centre pozornosti ľudí

Nové vtipy o Chlapíkovi, ktorý vliezol do záberu hravo zvládne každý, kto dokáže zapnúť počítač. Za pár minút. "Netreba na to žiadne zložité programy. Je to jednoduché to vytvoriť," upresnil grafik Štefan Kráľovič. "Tí ľudia sú väčšinou veľmi vďačný aj za takúto nechcenú popularitu, sú radi v centre pozornosti," dodala Porubänová.

Foto bombing je vynikajúca vec! Ale len pokiaľ sa memom nestanete vy! Aj na Slovensku už poznáme mladíka, ktorý preslávil 3 módne značky, istý obchodný dom a túto grécku pochúťku. Kebab odvtedy pribudol na známych maľbách, pochutnáva si na ňom prezident, vzniklo niekoľko remixov aj animovaných videí. "Keď človek vidí do akej nelichotivej situácie sa dostal, vtedy vďačný zrejme nebude," dodáva sociologička.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

WWW.MASHABLE.COM

Súvisiace články

Najčítanejšie správy