Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kate a William dali princovi meno George Alexander Louis
Zdielať na

Kate a William dali princovi meno George Alexander Louis

LONDÝN / Čerství kráľovskí rodičia v stredu navštívili Bucklebury - dedinu, v ktorej bývajú starí rodičia vojvodkyne Kate. No a správa o mene vyšla následne potom, ako sa z návštevy vrátili - George Alexander Louis.

Navštívili aj dedinku Bucklebury

"Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge s nadšením oznamujú, že pomenovali svojho syna George Alexander Louis. Bábätko bude známe pod menom Jeho kráľovská výsosť princ George z Cambridge," uviedol Kensingtonský palác v prehlásení.

Novorodený syn britského princa Williama a vojvodkyne Kate strávil po utorňajšom prepustení z pôrodnice prvú noc doma, v Kensingtonskom paláci v Londýne. Tam ho v stredu krátko pred obedom prvý raz navštívila i jeho prababička, kráľovná Alžbeta II., informoval server BBC News.

William a Kate potom so svojím synom odišli za jeho prarodičmi Middletonovými do dediny Bucklebury asi 80 kilometrov západne od Londýna.

Aj Pipa si prišla obzrieť Georgea

Svoje prvorodené dieťa ukázali William a Kate verejnosti prvý raz v utorok večer, deň po pôrode. Za obrovského záujmu médií potom spoločne odišli z nemocnice Panny Marie, kde bola vojvodkyňa z Cambridge od pondelka.

Už v pôrodnici navštívili čerstvých rodičov Williamov otec princ Charles s manželkou Camillou a tiež manželia Middletonoví. Večer prišli už do Kensingtonského paláca ešte Katiny súrodenci, sestra Pippa a bra James. Kráľovná Alžběta nového člena rodiny osobne privítala až v stredu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy