Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Je to následník trónu, vojvodkyňa Kate porodila chlapca!
Zdielať na

Je to následník trónu, vojvodkyňa Kate porodila chlapca!

LONDÝN / A je to tu! Presne o 16:24 miestneho času sa princovi Williamovi a vojvodkyni Kate narodil chlapec. Váži 3,9 kilogramu a meno zatiaľ nie je známe. Kate porodila v súkromnej časti nemocnice Lindo Wing. Rovnako ako princezná Diana.

Prichádza nový panovník

Dieťa Kate a Williama je v poradí tretím následníkom trónu v Británii - po princovi Charlesovi a svojom otcovi. Predpokladá sa, že nakoniec bude kráľom. Už niekoľko dní doslova táborili pred nemocnicou médiá z celého sveta. REPORTÁŽ TU.

Vojvodkyňa je po pôrode v poriadku a cez noc zostala s bábätkom v nemocnici. Ľudia zhromaždení pred londýnskou Nemocnicou svätej Márie po oznámení prepukli v nadšený jasot.

Princ na sále

Pri pôrode bol prítomný aj princ William. "Som potešený z toho, že sa vojvodovi a vojvodkyni narodil syn. Bude oslavovať celá krajina," komentoval britský premiér David Cameron.

Večná čakateľka. Aj takto titulovali Kate Middleton britské médiá. A to v čase, keď si jej súčasný manžel William užíval život. Ich vzťah prešiel všeličím. Od zaľúbenia po rozchod. Od sobáša po pôrod následníka trónu. VIAC TU.

V Londýne je Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA/AP

Súvisiace články

Najčítanejšie správy