Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čakateľ na trón Charles (63) a Camilla (64) zmenili povolanie
Zdielať na

Čakateľ na trón Charles (63) a Camilla (64) zmenili povolanie

Ľudské rosničky majú obrovskú konkurenciu. Až z kráľovského dvora. Na televíznych moderátorov sa totiž premenili princ Charless a jeho milovaná Camilla.

Kým nežnejšej polovičke prominentného páru Cammile to išlo slabšie a pôsobila nesvoja, čakateľ na trón princ Charles dokázal, že má moderovanie v krvi. Na obrazovke pôsobil nenútene a fundovane. To bude asi tým, že v Británii je počasie skutočne obľúbenou témou medzi aristokratmi.

Pre divákov šok

Zaujímavý nápad spraviť moderátorov z vojvodu a vojvodkyne vymysleli v stanici BBC ako súčasť osláv 60-teho výročia spustenia kanála TV Scotland. Na pravé poludnie tak mnohí diváci zostali v šoku, keď  predpoveď počasia na najbližšie dni zvestoval možný budúci kráľ.

Charles čaká najdlhšie

Princ Charles je najdlhšie čakajúcim nástupcom na trón v histórii Británie. Na trón po svojej matke, kráľovnej Alžbete II., čaká už 60 rokov, čím prekonal rekord svojho prastarého otca kráľa Eduarda VII. Šesťdesiattriročný Charles mal len tri roky, keď jeho matka 6. februára 1952 nastúpila na trón a on sa stal jej následníkom.

Ďalším následníkom britského trónu je Charlesov starší syn William, ktorý sa 29. apríla oženil s Kate Middleton. Britský vicepremiér Nick Clegg, ktorý je zodpovedný za ústavnú reformu, v sobotu povedal, že hľadá možnosť ako zmeniť pravidlá následníctva. Ako povedal, na základe zmeny by na trón po Williamovi mala nárok najstaršia dcéra, ktorú by nemal preskočiť jej mladší brat, ako je to doteraz.

Zmena zákona si vyžiada súhlas všetkých 16 krajín Spoločenstva, v ktorých je britská kráľovná hlavou štátu, ako sú Kanada, Austrália či Jamajka. Rokovania sa už začali.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy