Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pápež v garážach Vatikánu, hľadal luxusné autá
Zdielať na

Pápež v garážach Vatikánu, hľadal luxusné autá

VATIKÁN / Pápež František navštívil vo štvrtok vatikánske garáže. Aby sa presvedčil, či tamojšie autá zodpovedajú jeho požiadavkám na skromnosť. A to po tom, ako vyzval kňazov, aby sa vzdali luxusných áut.

Pápeža bolí srdce. Z kňazov

O jeho návšteve garáží informoval agentúru Associated Press vatikánsky zdroj, ktorý nebol oprávnený zverejňovať aktivity 76-ročného pápeža. Podľa zdroja improvizovanej návšteve Františka predchádzali cez víkend pápežove slová, že ho "bolí srdce, keď vidí kňaza s najnovším modelom auta". Vyzval kňazov, aby používali "skromnejšie" autá a to, čo ušetria, venovali chudobným.

Pápež František, ktorý ako kardinál v Buenos Aires využíval na presuny po meste autobus MHD, vyzval cirkev, aby bola skromnejšia a viac dbala o chudobných.

Podpora moslimov

Na sicílskom ostrove Lampedusa nedávno kritizoval aj "globalizáciu ľahostajnosti", ktorá víta migrantov prichádzajúcich z Afriky za lepším životom do Európy. Bol tam preto, aby sa stretol s migrantmi, ktorí prežili nebezpečnú plavbu z Afriky cez Stredozemné more a dostali sa na pobrežie Talianska. Pápež sa tiež modlil za tých, čo cestou zahynuli na mori.

František počas bohoslužby na hlavnom športovom štadióne na Lampeduse žialil nad tým, že my všetci "sme už zabudli oplakávať" migrantov, ktorí sa stratili na mori. Pápež takisto odsúdil pašerákov, ktorí zneužívajú chudobu migrantov na to, aby sa obohatili ich prevážaním do Talianska na nebezpečných a preplnených člnoch.

Pápež pri provizórnom oltári z drevených vrakov stroskotaných člnov privítal nových afrických prisťahovalcov a zaželal im dobrý začiatok posvätného moslimského mesiaca ramadán.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

archív

Súvisiace články

Najčítanejšie správy