Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Pápež František povozil v papamobile chorého chlapca
Zdielať na

Pápež František povozil v papamobile chorého chlapca

VATIKÁN / Pápež František dnes zavŕšil prvých 100 dní v úrade. Za krátky čas nadchol milióny veriacich, ktorí v ňom vidia pokorného reformátora, ktorý sa vydal po stopách Jána Pavla II.

Starostlivý František

Taký je pápež František, keď je vonku horúco upozorní rodičov, aby dieťatku dali na hlavu klobúk a tínedžera  pozve do svojho papamobilu. 17-ročný Alberto trpiaci s Downovým syndrómom pápeža zaskočil netradičnou požiadavkou. Chcel sa odviezť na papamobile. Svätý otec ho bez váhania pozval na palubu. Až neskôr sa od chlapca dozvedel, že pochádzajú z rovnakej krajiny. Mal totiž oblečený dres argentínskeho národného tímu.

S kauzami bojuje úprimnosťou a pokorou

"Do cirkvi zavial svieži vietor. Mám pocit, že pápež Benedikt XVI. očistil motor lode. Teraz je rad na svätom otcovi Františkovi, aby na nej vyplával na šíre more," povedal kňaz Vito Martinelli.

Zmenu v cirkvi príchodom nového pápeža pociťujú viacerí veriaci. So škandálmi sexuálneho zneužívania a korupcie sa Svätý otec František vyrovnáva úprimnosťou a pokorou. Sám sa pritom snaží ísť príkladom. Otvoreným a jednoduchým vystupovaním si za 100 dní vo funkcii získal srdcia nielen katolíkov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy