Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dieťa (4) vypadlo z vlaku. Rodičia boli úplne opití
Zdielať na

Dieťa (4) vypadlo z vlaku. Rodičia boli úplne opití

GDAŇSK / K tragédii takmer došlo v Poľskom meste Gdaňsk. Iba štvorročné dievčatko tam pri ceste vlakom vypadlo z posledného vozňa.

Jeden z cestujúcich zatiahol brzdu

Mladá rodina sa viezla domov z výletu vlakom. Pri zastavovaní sa ale malému dievčatku neznámym spôsobom podarilo otvoriť zadné dvere posledného vozňa, z ktorého následne vypadla.

Celú situáciu si všimol jeden z cestujúcich, ktorý okamžite zatiahol ručnú brzdu. Na miesto okamžite dorazili záchranári. Tí previezli zranené, iba 4-ročné dievčatko, do blízkej nemocnice.

"Dieťa sme hospitalizovali s poraneniami hlavy a krku. Momentálne je jeho stav stabilizovaný," potvrdila hovorkyňa nemocnice Malograzata  Malinowska.

Prípadom sa začala zaoberať polícia

Dievčatku sa podľa doktorov našťastie nič vážneho nestalo. Celým prípadom sa začala zaoberať už aj polícia. Podľa nej ide o zanedbanie starostlivosti o dieťa.

"27-ročná matka mala v krvi pol promile alkoholu, 45-ročný otec zase tri promile. Obaja boli zadržaní a v tejto chvíli čakáme kým vytriezvejú," potvrdil hovorca poľskej polície Dariusz Nowak.

Po vytriezvení však na rodičov pravdepodobne čaká trpké prebudenie. Oboch ich totiž už prokurátor obvinil zo zanedbania starostlivosti o dieťa, za čo im hrozí trest na dva až päť rokov.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa/MAFRA/Martin Horký

Súvisiace články

Najčítanejšie správy