Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Allah akbar, zvolal prezident Zeman na nemeckú novinárku
Zdielať na

Allah akbar, zvolal prezident Zeman na nemeckú novinárku

BERLÍN / Český prezident Miloš Zeman si opäť vyslúžil predné stránky svetových periodík. Pri svojej dvojdňovej návšteve Berlína sa totiž dosť netradične rozlúčil s nemeckou novinárkou, ktorá sa ho pýtala na prípad únosu dvoch mladučkých Češiek v Pakistane. Spýtal sa jej, či je agentkou Talibanu a napokon sa s ňou rozlúčil tradičnou moslimskou frázou - boh je veľký!

Ste agentka Talibanu? Šokoval novinárku

"Ste agentka Talibanu alebo Al-Káidy," reagoval na otázky novinárky nemeckej televízie RTL, ktorá sa ho spýtala, ako sa osobne angažuje vo vyslobodení dvoch Češiek z pakistanského zajatia. Mladučké študentky Antoniu Chrásteckú a Hanu Humpálovú ešte v marci uniesli v Pakistane.

Na internete sa však najnovšie objavilo video, v ktorom podľa portálu novinky.cz dievčatá žiadajú prepustenie istej Pakistanky v USA odsúdenej za podporu terorizmu na 86 rokov! Prezident sa na tlačovke vyjadril, že krajina spraví všetko pre vyslobodenie dievčat, nešpecifikoval však, čo presne. Podľa neho by to veľa teroristom prezradilo.

Allah akbar, zvolal Zeman

A presne preto reagoval takouto otázkou aj na nemeckú novinárku. S úsmevom jej položil šokujúcu otázku a napokon s ešte širším úsmevom na ňu zvolal šokujúcu frázu "Allah akbar", ktorá znamená "boh je veľký" a v islamskej kultúre prianie do budúcnosti - niečo v zmysle - ak to bude božia vôľa.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/MAFRA/Petr Topič

Súvisiace články

Najčítanejšie správy