Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Raperi zaspievali v správach aj o Obamovi
Zdielať na

Raperi zaspievali v správach aj o Obamovi

DAKAR / Na návštevu Senegalu americký prezident Barrack Obama určite nezabudne. Neustále mu ho bude pripomínať televízne spravodajstvo. Tamojší hudobníci totiž o jeho cestách po krajine informovali - dosť kreatívne.

Štipľavá kritika politikov

"Jediný spôsob, ako upútať ľudí, je prísť so zaujímavým produktom. Nech vidia, že nás baví vymýšľať nové veci a lámať ľady," hovorí raper Keyti. Keyti a Xuman nie na Senegalskej scéne žiadnym nováčikom. Práve naopak. Veteráni dakarskej hip hop scény sa fanúšikom pravidelne pripomínajú z televíznych obrazoviek. A to štipľavou kritikou tamojších politikov.

Takéto správy sú prínos

Ich televízne spravodajstvo v rytme rapu sa nevyhlo ani návšteve americkej hlavy štátu. Program Journal rappe si diváci môžu pozrieť raz týždenne. "Rap je rýmovaná poézia. Každý z nás je básnik s rytmom v tele. Dúfam, že porastieme a s našou misiou prinesieme zmenu," dodáva Xuman.

Mnohí sa o to, čo sa v spoločnosti deje dozvedajú práve vďaka rapu. Či už v televízii alebo na koncertoch. "Rapované správy sú prínos. Len, čo som ich zbadal, obľúbil som si ich. Ľudia sa jednoduchou formou dozvedia, čo sa okolo nich deje," hovorí poslucháč.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy