Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Bábätko zo záchodovej rúry si prisvojili starí rodičia
Zdielať na

Bábätko zo záchodovej rúry si prisvojili starí rodičia

PUJIANG / Chlapčeka, ktorého zachránili z odpadového potrubia, už nie je v nemocnici. Má domov. Ujala sa ho rodina matky, ktorá ho tajne porodila na toalete. Polícia tvrdila, že pád bábätka do odpadu bola nehoda.

Po bábätko si prišli do nemocnice

Zdá sa, že chlapček, ktorý prišiel na svet za dramatických okolností, až taký ťažký život mať nebude. Bude vyrastať v milujúcej rodine. Sotva 2,5 kilogramu vážiaceho chlapčeka sa ujala rodina jeho matky.

"Príbuzní dieťaťa prišli do nemocnice aj s políciou a odniesli si ho so sebou. Sprevádzala ich polícia, preto sme nezisťovali, v akom sú rodinnom vzťahu s chlapčekom," povedal riaditeľ nemocnice  v Pujiangu Chen Pandong.

Matka po pôrode spanikárila

Podľa polície, chlapčeka v nemocnici boli zobrať rodičia 22-ročnej matky. Tá rodine i celému okoliu tajila tehotenstvo a dieťatko porodila na toalete paneláku, v ktorom bývala. Keď chlapčeka nemohla z odpadu vybrať, spláchla ho. Plač dieťaťa v potrubí upútal pozornosť ľudí a zavolali záchranárov.

22-ročná matka chlapčeka je slobodná. Nie je to ojedinelý prípad, že mladá žena po pôrode v zúfalstve odhodí svoje dieťa. V čínskej spoločnosti sú však odkladané najmä dievčatá, pretože chlapčenskí potomkovia sú viac preferovaní.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy