Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Bábätko skončilo v záchodovej rúre, prežilo...
Zdielať na

Bábätko skončilo v záchodovej rúre, prežilo...

PEKING / Stalo sa miláčikom celého sveta. Bábätko, ktoré prežilo po pôrode v záchodovej kanalizácii. Stalo sa to v Číne, ale zábery obleteli celý svet. Životaschopné chlapča si pomoc privolalo samo hlasným plačom. A aj keď ho uložili do inkubátora s dočasne zakrytými očkami, so svojím tuhým korienkom si svet ešte zrejme vychutná.

Matka nevedela, že je tehotná

Záchranári v čínskom Pekingu majú za sebou najkurióznejšiu záchranu vôbec. Z odpadovej rúry zachránili malé bábätko. Ani nedýchali. Keď nakoniec videli, že chlapča žije, prechádzal im mráz po chrbte. 

Malý uzlíček, ktorý váži 2 300 gramov má pritom iba pár škrabancov na hlave, rukách a nôžkach. "Som z toho veľmi zronená. Ako môže niekto mať to srdce opustiť svoje dieťa hneď po pôrode?" pýta sa obyvateľka Pekingu. Polícia už vypátrala jeho matku. Údajne nevedela, že je tehotná a porodila na toalete. Práve ona upozornila správcu na detský plač.

Bábätku fandia aj Slováci

Neuveriteľný príbeh novorodenca odvysielali aj svetové médiá a o chlapčekovom osude sa tak dozvedeli ľudia na celom svete. Fandia mu aj Slováci. To, že mal maličký bojovník také obrovské šťastie muselo podľa pediatrov zohľadňovať hneď niekoľko životne dôležitých faktorov.

"Ako to dieťa prišlo na svet, či hneď kričalo, či sa hneď zadaptovalo, ako dlho to trvalo, či bolo vystavené stresu z hľadiska nedostatku kyslíka," opisuje pediatrička Darina Chovancová.

Lekári predpokladajú, že aj výživa matky a samotného dieťatka bola dostatočná a že bolo zrejme narodené v termíne. Deti majú navyše aj mäkkšie kosti a pravdepodobne aj preto chlapček nemal žiadnu zlomeninu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy