Polojasno
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vesmírna loď z lega? Za megastavbou sú Češi
Zdielať na

Vesmírna loď z lega? Za megastavbou sú Češi

NEW YORK / Celkovo 5,3 milióna stavebnicových kociek, 32 ľudí a 17 000 hodín. Presne toľko práce stojí za najväčším modelom z lega, ktorý momentálne stojí na newyorskom Times Square! Ide o presný model vesmírnej bojovej lode X-Wing zo slávnej sci-fi ságy Hviezdne vojny. Jej jednotlivé časti boli pritom postavené v českom Kladne...

Máte zaujímavé video? Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Vesmírna loď v životnej veľkosti

Dánska hračkárska firma Lego sa má čím pochváliť. V New Yorku jej stojí vôbec najväčší model z lega! Zároveň tak potešila fanúšikov ďalekej galaxie Skywalkera a jeho priateľov i nepriateľov. "Postavil som už pre Lego veľa veľkých vecí, ale táto je doposiaľ najväčšia," pochválil sa šéfkonštruktér Lega Erik Warszegi pri piatkovom slávnostnom odhalení makety.

Na Times Square tak v životnej veľkosti počas dvoch dní stojí vesmírna bojová loď z Hviezdnych vojen. "Je to replika v reálnej veľkosti, ktorá zodpovedá veľkosti modelu postaveného pre film," dodáva pre agentúru AFP Warszegi.

Stavalo sa v českom Kladne

Skonštruovanie lode trvalo viac než rok, pričom jej jednotlivé časti boli zostavené v Českej republike, kde má Lego jednu zo svojich pobočiek. Po častiach bola dopravená do USA a pred svojou inštaláciou skladovaná v troch skladoch v New Jersey pri New Yorku.

Vystavenie obrieho modelu X-Wing je súčasťou propagácie nového kresleného miniseriálu "Yodova kronika", ktorú pripravuje televízna stanica Cartoon Network. Po dvoch dňoch sa presunie loď do Legolandu v Kalifornii, kde sa pripojí k lego modelom Tádž Mahálu či amerického Kongresu.

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy