Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vedeli ste? Človek vyprodukuje ročne 127 gramov spermií
Zdielať na

Vedeli ste? Človek vyprodukuje ročne 127 gramov spermií

HARRISBURG / Už ste niekedy premýšľali nad tým, koľko odpadu a tekutín vylúči ľudský organizmus za jeden rok? Boli by ste prekvapení, ale sú to litre a litre potu, slín, sĺz a ďalších, povedzme, "vecí"... Napríklad exkrementov priemerný zdravý ľudský jedinec vyprodukuje 164 kilogramov, spermií zase 127 gramov...

Priemerný muž sexuje 89-krát ročne

Zosumarizovať všetky výlučky zdravého ľudského organizmu sa rozhodol americký časopis Men´s Health. Na paškál si teda zobral tekutiny, kožu aj ľudské exkrementy. A tu sú výsledky!

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie má priemerný 33-ročný muž sex tak 89-krát ročne. Pritom sa mu podarí vyprodukovať 4,5 ounces spermií, čo je v prepočte viac než 127 gramov. Pri každom sexe by mal teda zo seba "vydať" 1,5 mililitra semena.

Stovky litrov tekutín

Podľa gastroeneterológa z Beverly Hills Marka Davidsona každý zdravý jedinec vyprodukuje ročne 364 litrov slín, pokiaľ rátame s tým, že každý človek myslí na svoje zdravie a figúru a teda aj cvičieva pre kondíciu, vyprodukuje 227 litrov potu a tiež 83 litrov sĺz.

504 litrov moču a 164 kilogramov exkrementov je ďalšie zaujímavé číslo, čo človek dokáže z tela vylúčiť v priebehu roka. Ak by sme sa pozreli na kožu, z tela nám opadne 4 kilogramy kože, ostriháme si 3,80 cm nechtov a priemerne nám vlasy za rok narastú o 15,2 centimetrov!

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy