Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž (71) chcel upáliť 53 susedov, dostal 330 rokov
Zdielať na

Muž (71) chcel upáliť 53 susedov, dostal 330 rokov

SEVILLA / Španiel, ktorému pred štyrmi rokmi nevyšiel pokus upáliť 53 susedov v bytovom dome, dostal na súde v Seville 330 rokov väzenia.

Oheň sa nešíril tak rýchlo, ako chcel...

71-ročný Španiel chcel svoj plán uskutočniť v roku 2009. Oheň sa však nešíril tak rýchlo, ako si predstavoval a pri požiari sa ľudia len zranili. Z 330 rokov za mrežami za 53-násobný pokus o vraždu si Španiel podľa zákona musí odsedieť maximálne 30 rokov.

Vysoký trest sudca zdôvodnil tým, že útočník sa jednoznačne snažil zabiť čo najviac ľudí. Po celom dome rozmiestnil propanbutanové bomby a kanistre s benzínom. Jeden bol aj vo výťahovej šachte. Podľa vyšetrovateľov chcel, aby sa oheň šíril čo najrýchlejšie a ľudia nemali šancu uniknúť.

Muž je paraniodný

Z výsluchu vyplynulo, že podpaľač je paranoidná osobnosť a mal pocit, že ho susedia ohovárajú a využívajú. Preto sa im chcel pomstiť. Susedské spory sú častou rozbuškou násilných činov a spôsobujú časté tragédie aj na Slovensku. 

Byt plný munície

V polovici februára zahynulo pri výbuchu v paneláku v českom Frenštáte pod Radhoštěm päť ľudí. Podobná tragédia sa mohla stať aj v paneláku v Trenčíne. Majiteľ jedného bytu tam totiž skladoval a rozoberal obrovské množstvo munície. Náboje, zbrane, či chemikálie na výrobu výbušnín boli úplne všade. Pozrite si reportáž Pavla Čertíka. 

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy