Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Byt plný munície! V ohrození všetci obyvatelia paneláku
Zdielať na

Byt plný munície! V ohrození všetci obyvatelia paneláku

TRENČÍN / V polovici februára zahynulo pri výbuchu v paneláku v českom Frenštáte pod Radhoštěm päť ľudí. Podobná tragédia sa mohla stať aj v paneláku v Trenčíne. Majiteľ jedného bytu tam totiž skladoval a rozoberal obrovské množstvo munície. Náboje, zbrane, či chemikálie na výrobu výbušnín boli úplne všade.

Kriminalisti byt dlhší čas sledovali

V byte na prvom poschodí to vyzeralo ako v muničnom sklade. Trenčianski kriminalisti o tom, čo sa tu nachádza, zbierali informácie dlhší čas. V stredu išli na istotu. "Vyšetrovateľ za prísnych bezpečnostných opatrení vykonal domovú prehliadku," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Muži zákona neverili vlastným očiam. Zaskočený zostal aj skúsený pyrotechnik. Byt bol doslova zaprataný muníciou. "Okrem rôznych zbraní a streliva boli pri prehliadke nájdené a zaistené napríklad vojenský guľometný pás či náboj do protilietadlového kanóna," potvrdila ďalej Antalová.

"Chemikálie rôzne, rôzne prachy, chemikálie, z ktorých sa dá vyrobiť po domácky výbušnina," spresnil pyrotechnik Ján Ochodnícky. Chemikálie podľa našich informácií skladoval vedľa plynového sporáka. Muníciu doma dokonca sám rozoberal.

Zaistené zbrane budú preskúmajú

"Všetky zaistené zbrane boli prevezené do kriminalisticko-expertízneho ústavu," hovorí ďalej Antalová. Muža sme doma síce našli, komunikovať s nami ale odmietol.

Muž teda vystavoval obrovskému riziku všetkých navôkol. Len nedávno pritom v Česku zahynuli pri výbuchu v bytovke piati ľudia. Tú detonácia takmer zrovnala so zemou. Podobný scenár sa veľmi ľahko mohol zopakovať aj v Trenčíne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy