Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Auto v rieke. Nešťastnému majiteľovi ušlo z parkoviska...
Zdielať na

Auto v rieke. Nešťastnému majiteľovi ušlo z parkoviska...

SNINA / Plávajúce auto v rieke - takéto niečo sa naozaj nevidí každý deň! Aj preto sa ku brehu Cirochy ihneď nahrnulo množstvo zvedavých, ale aj vystrašených obyvateľov Sniny. Na prvý pohľad to vyzeralo ako vážna dopravná nehoda. Nakoniec vysvitlo, že auto sa do rieky zosunulo samé. Mladíkovi "ušlo" priamo z parkoviska.

Chlapcovi kamaráti vravia, že auto stálo na parkovisku a David sedel vo vedľajšom aute. Vodičovi do reči nebolo a túto situáciu odmietol komentovať. Jeho známi však tvrdia, že pravdepodobne zle zaradil rýchlosť. A po stŕmom zráze sa auto skĺzlo do vody za pár sekúnd.

Záchranári museli ťahať auto proti silnému prúdu vody

Hasičom sa ani po dvoch hodinách auto z vody nepodarilo vytiahnuť, na pomoc musela prísť silnejšia technika. "Vozidlo sme nemohli vytiahnuť, nakoľko naše technické prostriedky nepostačovali. Bol silný prúd vody, auto ňou bolo zaliate, čiže to bola váha navyše,  nejakých 100 až 200 kíl," hovorí veliteľ zásahu HaZZ v Snine Milan Dunaj.

Zásah komplikoval podmáčaný terén

S hasičským autom nemohli záchranári riskovať.  Terén pri rieke bol totiž po daždoch podmáčaný a zásah komplikovali aj strmé brehy koryta rieky. "Keby to parkovisko bolo urobené tak, ako má byť a obrubník by bol vyšší, tak to auto by sa tam zastavilo," vyčítavo tvrdí kamarát nešťastného, nepozorného vodiča. 

Na parkovisku pri rieke chýbajú zátarasy

Miestni vravia, že to bola len otázka času, kedy nejaké auto skončí vo vode. Podľa nich totiž na parkovisku, ktoré sa nachádza tesne vedľa rieky chýbajú zátarasy, napríklad zábradlie, ktoré by zabránilo podobnej dráme.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy